Tariful de transport al gazului natural ar putea creşte

91
Tariful de transport al gazului natural ar putea creşte - tarifeledetransportgaz-1606849537.jpg

Articole de la același autor

Costurile cu transportul gazelor naturale din facturile plătite de cetăţeni şi industrie ar putea creşte cu 25-30%, este de părere Răzvan Nicolescu, expert în energie şi fost ministru al Energiei. Creşterea s-ar putea datora întârzierii cu un an a finalizării gazoductului BRUA, care nu a fost interconectat la timp cu reţeaua dintre Grecia şi Bulgaria.

„În aceste condiţii riscurile ca această conductă să rămână goală cresc, mai ales că, mai devreme de cinci ani este exclus ca România să aibă vreo producţie semnificativă în Marea Neagră. În această ipoteză nedorită costurile cu transportul din facturile plătite de cetăţeni şi industrie ar putea să crească cu aproximativ 25-30% pentru că amortizarea BRUA nu poate aştepta şi va începe în curând”, a mai scris specialistul.

Proiectul BRUA va lega Bulgaria, România, Ungaria şi Austria printr-o conductă de transport gaze naturale care va diversifica rutele de transport din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală şi va asigura accesul la noi surse de gaze naturale din perimetrele offshore ale Mării Negre. Lucrările la gazoductul BRUA au fost finalizate duminica trecută, a anunţat Transgaz. Valoarea proiectului a fost de 423 de milioane de euro, mai puţin cu 23 de milioane de euro faţă de bugetul aprobat, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz. Comisia Europeană a acordat României pentru acest proiect, un grant în valoare de 180 de milioane de euro. Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 58,5% din acţiunile Transgaz, iar restul sunt tranzacţionate pe bursă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1906 secunde