Tarife maximale la programele sociale din turism

118
Tarife maximale la programele sociale din turism - ionbanica-1378221087.jpg

Articole de la același autor

"S-a lansat programul social «Litoralul pentru toți». Ne bucură faptul că asociațiile profesionale au respectat exigențele impuse de legislația privind libera concurență. De această dată, nu au mai stabilit tarife unice, ci tarife maximale. În marja acestora, fiecare agent economic poate negocia propriile tarife" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Bădică, inspectorul de concurență coordonator pentru regiunea de sud-est. 

La începutul sezonului estival, Consiliul Concurenței a organizat, la Constanța, o masă rotundă, cu aso-ciațiile profesionale și organizațiile patronale din turism, de pe litoral, de la munte și din stațiunile balneare. Atunci au fost discutate politicile de prețuri care contravin Legii Concurenței. Necesitatea acelei reuniuni a pornit de la faptul că, în extrasezon, unele dintre aceste organizații inițiau campanii de atragere a turiștilor, stabilind tarife unice pentru toate unitățile hoteliere, fapt ce contravine legislației în domeniul concurenței.

"Prin conformarea la cerințele legii, asociațiile profesionale și patronale din turism au evitat declanșarea unei investigații, care s-ar fi soldat cu amenzi substanțiale" - a afirmat Ioan Bădică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1612 secunde