Tabără: Vom solicita UE ca România să nu fie obligată să vândă teren agricol nerezidenților până în 2020

331
Tabără: Vom solicita UE ca România să nu fie obligată să vândă teren agricol nerezidenților până în 2020 - tabara2-1327089017.jpg
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la "Săptămâna Verde", că România va face un demers către Uniunea Europeană prin care să nu fie obligată să vândă teren agricol către nerezidenți, până în anul 2020.
"România nu este pregătită la această dată pentru a deschide fondul funciar și fondul agricol și în acest sens vom face un demers către UE pentru a ne permite prelungirea termenului după 2016, astfel încât țara să nu fie obligată să vândă teren agricol către nerezidenți, așa cum au mai făcut și alte state. Sigur că rămâne să vedem poziția UE și capacitatea noastră de negociere, dar aceasta este poziția MADR și a Guvernului României", a declarat ministrul Agriculturii.
Potrivit acestuia, la ora actuală aproximativ 7 - 8% din suprafața arabilă a României este utilizată de cetățeni străini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2239 secunde