Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban:

"Suntem gata să răspundem necesarului de consultanță și informații de afaceri"

177
1

Articole recomandate

Camera de Comerț și Industrie a României este pregătită să răspundă necesarului de consultanță și informații de afaceri pentru dezvoltarea economică a țării, a declarat, ieri, într-o conferință privind promovarea economică externă, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

Camera de Comerț și Industrie a României, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, a organizat, ieri, cu ocazia Zilei Diplomației Române, o dezbatere economică, cu tema "Priorități, oportunități și provocări în promovarea economică externă a României".

Acest eveniment a marcat deschiderea sesiunilor de lucru din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române (RADR), care se desfășoară în perioada 1-4 septembrie 2015, informează Agerpres.

"Suntem gata să răspundem necesarului de consultanță și informații de afaceri. Consider că numai printr-un efort comun și susținut vom reuși să contribuim, în mod semnificativ, la creșterea prosperității în România, la dezvoltarea durabilă a infrastructurii naționale și la încheierea unor colaborări de lungă durată cu parteneri externi de încredere", a spus președintele CCIR, Mihai Daraban.

Dezbaterea găzduită de CCIR a fost dedicată dialogului dintre corpul diplomatic român, membrii sistemului cameral, reprezentanții mediului de afaceri și instituțiile cu atribuții în promovarea intereselor economice pe plan extern.

Președintele CCIR a subliniat, în acest context, avantajele protocolului de colaborare semnat recent cu Ministerul Afacerilor Externe, precum și implicarea "determinată și constantă" a Camerei naționale în promovarea intereselor mediului de afaceri peste hotare, cu precădere în spațiul extracomunitar.

"Evenimentul de astăzi (n.r. - ieri) începe cu o dimensiune economică, ceea ce poate fi interpretat ca un mesaj de încurajare trans-mis întregului corp diplomatic al României pentru a se implica mai mult pe acest palier", a precizat consilierul prezidențial Lazăr Comănescu.

Importanța activității de promovare economică și modalitățile de interacțiune cu firmele românești, prezente pe piețele externe, respectiv cu firmele străine partenere, cu precădere în Spania și Italia a fost subliniată de secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, Florin Vodiță.

Comentează știrea

securistule
2 septembrie 2015
hai jet

la puscarie cu tine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4621 secunde