Sudul litoralului încă suspină după turiști

762
6

Articole de la același autor

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul lui iunie, a doua lună de la startul oficial al sezonului estival, când deja operatorii economici ar fi trebuit, în mod normal, să fie sătui de muncă. Lucrurile nu merg însă foarte bine în toate stațiunile. Dând la o parte Mamaia și Eforie, spre sudul litoralului este destul de liniște. Dacă până sâmbătă după-amiază, când soarele nu a mai vrut să se arate, mai toate plajele au fost destul de animate, duminică "apele" s-au mai calmat, semn că mai degrabă tot constănțenii umpleau cu o zi înainte plajele, ori că mulți dintre cei ajunși pe litoral la sfârșitul săptămânii trecute sunt "turiști de week-end", așa că, speriați de codul galben de vijelii, au preferat să plece acasă. În afară de plajă, oricum nu prea ai ce face în sudul litoralului, așa că nu puțini au fost aceia care și-au făcut bagajele.
Grosul turiștilor sunt însă așteptați pe litoral abia începând cu săptămâna aceasta, cu week-endul care urmează. Hotelierii spun că oarecum vinovați pentru faptul că sudul litoralului este încă destul de sărac în turiști sunt și cei care au hotărât prelungirea acestui an școlar cu o săptămână, așadar acum practic au pierdut șapte zile, la care se vor mai adăuga alte șapte în septembrie, căci școala începe mai devreme decât de obicei.
Așa se face că în week-endul care tocmai a trecut reprezentanții hotelierilor au estimat, pentru tot sudul litoralului o cifră a turiștilor undeva la 15.000 - 20.000 de persoane, adică nici măcar cât în Mamaia.

23.000 de turiști în Mamaia
Mamaia a fost și la sfârșitul acestei săptămâni stațiunea preferată a românilor. Hotelierii sunt destul de mulțumiți, căci doar se laudă că au avut în jur de 23.000 de turiști. Dacă la aceștia mai adăugăm și câteva mii bune de constănțeni, dar și de alți turiști care au ales să stea în pensiuni sau la particulari, atunci se explică de ce în unele porțiuni de plajă, mai ales în centrul stațiunii, abia dacă găseai loc să-și întinzi un prosop (asta și din cauza faptului că șezlongurile au acaparat, ca de obicei, bucăți bune din plajă!). Nu asta a fost însă cu siguranță problema miilor de tineri care au venit pe litoral special pentru cluburile de fițe de aici și care mulți au "furat" ore bune de soare vineri și sâmbătă, pe plajele private din stațiune, cu DJ-ei și animatoare.
Și Eforie a fost la fel de aglomerată în week-end, stațiunea fiind aleasă în special de familiile cu copii mici. Chiar și ieri, în ciuda faptului că soarele nu a vrut deloc să se arate, plaja era plină de turiști. Apa a fost foarte caldă, așadar pentru mulți ziua nici că putea fi mai bună: s-au bălăcit în voie, fără să-și facă probleme din cauza căldurii extrem de mari, ori a radiațiilor ultraviolete.

Profituri frumoase în Mamaia
Dând la o parte câștigurile hotelierilor, destul de mari în Mamaia, nici terasele și autoservirile nu au dus lipsă de clienți, iar afacerile ca înghețata sau închiriatul șezlongurilor au mers ca unse. Sâmbătă, de exemplu, cine s-a trezit mai de dimineață a prins un șezlong mai bine poziționat, majoritatea la 15 lei, cine nu, a trebuit fie să se mulțumească cu nisipul, fie să accepte unul departe de apă, fără umbrelă.



Comentează știrea

MARIUS
25 iunie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Pt Marius
25 iunie 2012
parcare

Desteptule, du-te in orice oras din Europa si incearca sa parchezi in oras...ce zici vei plati sau nu taxa?

Răspuns la: Ali Baba si cei 40 de hoti
Adăugat de : MARIUS, 25 iunie 2012
Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an...
Eolian
25 iunie 2012
taxa parcare

Numai in locuri special amenajate se plateste taxa, nenea calatorule prin orasele europene!

Răspuns la: parcare
Adăugat de : Pt Marius, 25 iunie 2012
Desteptule, du-te in orice oras din Europa si incearca sa parchezi in oras...ce zici vei plati sau nu taxa?
MARIUS
25 iunie 2012
@parcare

Tu esti unul din cei 40 de hoti sau esti chiar Ali Baba?

Cornel
25 iunie 2012
ptr. ametitul de la 2 (parcare)

Bai motofozo, sa stii si tu ca nu exista locuitor in Eforie care sa nu fi vazut turisti plecind bombanind dupa ce li se cere aceasta taxa abuziva. Oamenii aia pleaca in alta parte in loc sa ramina in Eforie si sa contribuie la dezvoltarea comertului si turismului la noi. Asta din cauza lui Foamea-n git Brailoiu care, atunci cind prinde ceve maninca si cu miinile si cu picioarele in loc sa gindeasca in perspectiva.

Eforie e sat
12 iulie 2012
Sat European

Ce taxa de parcare berbecule. Vorbiti de Eforie ca si cand ar fi Barcelona. E Eforie frate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5172 secunde