SUA cer Iranului să elibereze petrolierul sud-coreean capturat și echipajul acestuia

64
SUA cer Iranului să elibereze petrolierul sud-coreean capturat și echipajul acestuia - saa-1609958525.jpg

Articole de la același autor

Un nou incident tensionează zona Golfului Persic. Tancul de produse petroliere și chimice sud-coreean „Hankuk Chemi” a fost reținut de Corpul Gardienilor Revoluției din Iran. Vasul încărcat cu 7.200 tone de etanol își deviase cursul spre nord, în apele teritoriale iraniene, în timpul voiajului dinspre Al Jubail spre Fujairah. La bordul său se află un echipaj format din 20 de navigatori sud-coreeni, indonezieni, vietnamezi și din Myanmar.

Incidentul are loc pe fondul tensiunilor dintre Teheran și Seul, determinat de blocarea fondurilor iraniene în băncile sud-coreene, din cauza sancțiunilor impuse de SUA. Autoritățile de la Seul au cerut eliberarea imediată a navei.

Mass-media iraniană, inclusiv televiziunea de stat, au afirmat că vasul a fost capturat pentru că a poluat apele Golfului Persic cu substanțe chimice.

Incidentul are loc înaintea vizitei la Teheran a ministrului adjunct de externe al Coreei de Sud, pentru a discuta cererea Iranului de eliberare a 7 miliarde de dolari din băncile sud-coreene.

Flota a cincea a Marinei SUA, cu sediul în Bahrain, monitorizează situația. Departamentul de Stat al SUA i-a cerut Iranului să elibereze imediat nava, acuzând Teheranul că, pentru a se sustrage de la sancțiunile economice pune în pericol libertatea navigației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3992 secunde