Studenții, așteptați ca pâinea caldă de proprietarii de apartamente

397
Studenții, așteptați ca pâinea caldă de proprietarii de apartamente - studenti-1346590369.jpg

Articole recomandate

Locurile în căminele studențești din Constanța sunt destul de limitate, așadar mare parte din cei aproxi-mativ 7.000 - 8.000 de boboci care vor începe anul universitar în nici o lună trebuie să treacă pentru un hop destul de neplăcut: găsirea unei lo-cuințe. Acest moment este însă unul extrem de așteptat de către agenții imobiliari din Constanța, implicit de proprietari. Mulți dintre ei speră la o lună de foc, după o vară în care piața chiriilor a cam stat pe loc. Care ar fi însă cea mai bună variantă pentru studenți? Chiria la comun, spun imobiliarii. Au de câștigat și proprietarii, dar și studenții.

Primii ar avea siguranța că plata lunară s-ar face fără mari probleme, deoarece n-ar cădea pe umerii unei singure persoane, iar pentru cei din urmă reprezintă o soluție "salvatoare", și asta deoarece prețul chiriei ar coborî la mai puțin de 100 de euro pe lună/persoană.

Ofertă generoasă


Nebunia mare va începe, ce-l mai probabil, într-o săptămână, spun agenții imobiliari. Oferta este destul de generoasă, așadar studenții nu ar trebui să-și facă mari probleme din acest punct de vedere, ci mai degrabă din cel al banilor. Dacă mulți proprietari au renunțat la avansul pe două luni, garanția încă este cerută în foarte multe cazuri, pentru a nu rămâne descoperiți în ceea ce privesc facturile, la finalul anului universitar.
Pentru bobocii care deja au cunoștințe printre colegii mai mari, ori printre cei din anul lor, o variantă foarte bună pot reprezenta hotelurile de două stele special concepute pentru studenți și grupuri de tineri, muncitori, unde pot sta și câte patru în cameră. Lunar ar trebui să achite în jur de 250 - 300 de lei.

Pe de altă parte, o garsonieră clasică are un preț minim cerut de 150 de euro, în zona I.C. Brătianu. Pentru un apartament cu două camere, nemobilat, din zona Inel 1, proprietarul cere 170 de euro pe lună, adică 85 de euro de persoană, se arată într-o analiză a imobiliare.ro. O locuință cu trei camere din zona Poarta 6 poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună (circa 80 de euro de persoană), iar chiria pentru un apartament cu patru camere, din zona Gară, costă 300 de euro, ceea ce înseamnă un cost individual de 75 de euro. O casă cu cinci camere din zona Casa de Cultură poate fi închiriată cu 400 de euro pe lună, respectiv 80 de euro de persoană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1987 secunde