Structuri noi în cadrul SLN: organizații de femei și de tineret

358
Structuri noi în cadrul SLN:  organizații de femei și de tineret - sln-1440427000.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Liber al Navaliștilor din Șantierul Naval Constanța anunță constituirea a două noi organizații în cadrul SLN: Organizația de Tineret și Organizația de Femei.

Potrivit lui Dede Perodin, președintele SLN, Organizația de Femei s-a constituit în data de 23 iulie 2015, conducerea fiind asigurată de Jeni Bențaru - președinte; Otilia Irofte - prim-vicepreședinte; Anica Colăreza - secretar. Așa cum este și normal, în urma alegerilor conducerii, angajatele navaliste și-au stabilit și o serie de priorități pentru acest an: identificarea problemelor cu care se confruntă femeile în cadrul sectoarelor de activitate; consultanță pentru probleme de ordin social, familial, juridic, economic; organizarea acțiunilor privind prevenția bolilor specifice genului feminin; organizarea de activități recreative.

"Față de obiectivele propuse, a fost demarată acțiunea de prevenție a bolilor ginecologice la femei, în colaborare cu Centrul Medical ARTEMIS din Constanța, în cadrul căreia membrele noastre de sindicat vor beneficia de un pachet complet de investigații ginecologice, în perioada 7 septembrie - 31 decembrie 2015. Venind în sprijinul membrelor sale, SLN va subvenționa costul pachetului de investigații ginecologice, în procent de 50%", a declarat președintele Dede Perodin.

În ceea ce privește Organizația de Tineret, aceasta s-a constituit în data de 22 iulie 2015, fiind condusă de Lidia Liliana Dima - președinte, George Uzum - prim-vicepreședinte și Cadîr Semra Nermin - secretar.

Organizația de Tineret și-a propus mai multe priorități, dintre care enumerăm: desfășurarea de acțiuni în vederea apărării drepturilor și intereselor profesionale, de muncă, economice și sociale ale tinerilor din societate; monitorizarea situației social-economice a tineretului, contribuirea la identificarea și soluționarea problemelor cu care se confruntă tinerii; asigurarea accesului tinerilor în centrele de educație pentru participarea la cursuri, precum și pentru organizarea și desfășurarea de cursuri pentru tineri; formularea, promovarea și susținerea punctelor de vedere și a revendicărilor care țin de problematica tinerilor pentru îmbunătățirea cadrului legislativ și a Contractului Colectiv de Muncă.

De asemenea, având în vedere numărul mare de tineri angajați în Șantierul Naval Constanța, Sindicatul și conducerea SNC vor organiza în perioada 21 septembrie - 8 octombrie, Campionatul Intern de Fotbal, ediția 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1959 secunde