Strategia de continuare a "Proiectului unităților 3 și 4 CNE Cernavodă"

2505
Strategia de continuare a

Articole de la același autor

Societatea Națională Nuclearelectrica a anunțat că va supune aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, din 22 august 2014, strategia de continuare a "Proiectului unităților 3 și 4 CNE Cernavodă".

Strategia prevede, în prima etapă, inițierea, derularea și finalizarea de către SNN a unei proceduri competitive de selectare a unui investitor privat, în vederea constituirii unui joint-venture. Respectiva societate, căreia îi va fi transferată valoarea investiției SNN în EnergoNuclear, va fi premergătoare unei companii de tip IPP (producător independent de energie).

Inițial, noua societate de proiect va fi constituită din aportul exclusiv în numerar al SNN și al investitorului privat selectat, corespunzător unei cote de 49%, respectiv 51%. Contribuția în numerar a SNN va fi inițial de maximum 2 milioane de euro. Capitalul social minim al proiectului va fi dimensionat astfel încât să permită contribuția integrală în natură a SNN și a statului român la proiect, plus alte aporturi în numerar inițiale și ulterioare.

Având în vedere angajamentul asumat de proprietarul de tehnologie nucleară de tip CANDU și statul român în fața Comisiei Europene, o cerință importantă pentru investitori vizează capabilitatea de a asigura construcția celor două unități utilizând tehnologia CANDU 6 și de a garanta nivelul de securitate nucleară angajat de către proprietarul tehnologiei CANDU 6 și de statul român.

Noua strategie are în vedere asigurarea obiectivelor energetice strategice pentru România pe termen lung, la cele mai mici costuri pentru consumatori și cu respectarea cerințelor de mediu stabilite de Comisia Europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.0838 secunde