Stocurile de petrol pe mare au atins un nou record

280
Stocurile de petrol pe mare au atins un nou record - stocuriledepetrolpemareauatinsun-1587565317.jpg

Articole de la același autor

Rezervele de petrol depozitate pe mare, la bordul navelor, au ajuns la nivelul record de 160 de milioane de barili, arată Reuters. În decurs de numai două săptămâni, cantitatea s-a dublat. Creșterea stocurilor se datorează divergențelor dintre Rusia și lumea arabă, dar mai ales contracției economiei globale ca urmare a pandemiei Covid-19.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alți producători, inclusiv Rusia, au convenit recent să reducă producția de petrol, începând din luna mai, cu 9,7 milioane de barili pe zi (aproape 10% din oferta globală), pentru a stopa prăbușirea prețurilor. În același timp, comercianții s-au grăbit să facă rezerve de petrol cât mai mari pe uscat și pe mare, cu gândul că vor obține un profit în viitor, când prețurile vor crește.

Surse din transportul maritim au declarat că în depozitele plutitoare de pe mare se află 160 de milioane de barili. Printre navele depozit, se numără 60 de supertancuri petroliere, fiecare având 2 milioane de barili. La acestea se adaugă numeroase alte tancuri petroliere mai mici.

Ultima dată când stocurile de petrol plutitoare au atins un nivel uriaș a fost în 2009, când a explodat criza economică. Atunci, rezervele petroliere de pe mare au ajuns la peste 100 de milioane de barili.

În lume există, în prezent, peste 770 de supertancuri petroliere. Analiștii estimează că între 100 și 200 de astfel de nave ar putea fi dislocate pentru depozitarea stocurilor de țiței, în lunile următoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6259 secunde