Știri din industriile mării

Duminică, 02 August 2020
189
La data de 2 august 2020, în șantierele navale românești de la Marea Neagră se află, la reparații, o flotilă de 16 nave străine. Din total, șapte nave sunt reparate la Șantierul Naval Constanța, trei nave la Mangalia și șase nave la Midia.

x x x

Ieri, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare - descărcare un număr de 36 nave, la Midia, 2 nave, iar la Mangalia, o singură navă. Din totalul de 39 de nave: 7 nave operează cereale, 3 nave - hidrocarburi, 3 nave – produse chimice, o navă - containere, 4 nave – produse metalice, 6 nave – fier vechi, o navă – îngrășăminte chimice, o navă – animale vii, o navă – echipamente, o navă – șrot, 2 nave – ciment și 6 nave - cherestea. Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este nava "Kriti Vigor" (274,5 metri lungime), care descarcă 140.000 tone de țiței la Oil Terminal. În rada portului Constanța așteptau 8 nave să intre la operare, din care 4 nave vor încărca cereale.

x x x

Un număr de 45 de nave cu mărfuri și-au anunțat sosirea în portul Constanța, în următoarele două săptămâni, în zona Midia vor veni 8 nave. Din totalul de 53 de nave, 23 nave sunt cu mărfuri containerizate, 6 nave vor încărca sau descărca hidrocarburi, 3 nave – produse din metal, 2 nave – echipamente, 3 nave – materii prime siderurgice, 3 nave - cereale, 2 nave – îngrășăminte, 2 nave – gips, o navă – ulei și 4 nave – animale vii. Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele "CMA CGM Volga" și "CMA MTA" cu o lungime de 300 metri fiecare. Pagina a fost generata in 0.3273 secunde