€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Știri din industriile mării

Ştire online publicată Luni, 13 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
La data de 12 mai 2019, în șantierele navale românești de la Marea Neagră se afla la reparații o flotilă de 12 nave străine. Din total, patru nave sunt reparate la Șantierul Naval Constanța, patru nave la Midia și patru nave la Mangalia.

v v v

Ieri, în portul Constanța, se aflau sub operațiuni de încărcare-descărcare un număr de 24 de nave, în portul Midia, 3 nave, iar la Mangalia, o singură navă. Din totalul de 28 de nave, 7 nave operează cereale, 3 nave - hidrocarburi, o navă - cherestea, 3 nave - produse chimice, o navă - șrot, o navă - ceapă, o navă - materii prime siderurgice, 4 nave - fier vechi, 2 nave - ciment, o navă - animale vii, 2 nave - cherestea, o navă - echipamente și 2 nave - minerale.

Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cel mai mare este portcontainerul „CMA Ural” (300 metri lungime).

În rada portului Constanța așteaptă patru nave să intre la operare.

v v v

76 de nave cu mărfuri și-au anunțat sosirea în portul Constanța, în următoarele două săptămâni, în portul Midia vor veni 7 nave, iar la Mangalia, o navă. Din totalul de 84 de nave, 22 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 8 nave vor opera produse metalurgice, 16 nave vor descărca hidrocarburi, 6 nave vor încărca cereale, 2 nave descarcă echipamente, 8 nave vor descărca materii prime siderurgice, o navă - produse chimice, 2 nave vor încărca autoturisme, 2 nave - fier vechi, o navă - animale vii, o navă - soia, 2 nave - șrot, 3 nave - minerale, o navă - zahăr și o navă - bitum.

Printre cele mai mari nave așteptate, se numără portcontainerele „Maersk Kyrania”, „CMA CGM Congo”, „CMA CGM Volga”, „Santa Cruz” și „CCNI ANGOL”, fiecare având 300 metri lungime. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8048 secunde