Știri din industriile mării

315
Știri din industriile mării - stiridinindustriilemarii-1543768900.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare - descărcare un număr de 34 de nave, în portul Midia, 2 nave, iar la Mangalia, o singură navă. Din totalul de 37 de nave: 10 nave operau cereale, 5 nave - hidrocarburi, 4 nave - produse metalice, 2 nave – cherestea, 2 nave – îngrășăminte și produse chimice, 2 nave – sare, 2 nave – minereuri, 2 nave - fier vechi, o navă – zahăr, o navă – soia, o navă – animale vii, o navă – nisip, o navă – șrot și o navă - autoturisme.  Navele aflate sub operare erau, în general, de capacitate mică și medie. Cel mai mare era bulk-carrier-ul "Golden Incus" (291,90 metri lungime), acostat în terminalul Comvex, care a adus 168.813 tone de minereu de fier din Brazilia. În rada portului Constanța așteptau 2 nave să intre la operare.
★ ★ ★
Un număr de 65 de nave cu mărfuri și-au anunțat sosirea în portul Constanța, în următoarele două săptămâni, iar în portul Midia vor veni 9 nave. Din totalul de 74 de nave, 22 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 7 nave vor opera produse metalurgice, 5 nave vor descărca hidrocarburi, 4 nave vor încărca cereale, 6 nave aduc sau preiau echipamente, 6 nave vor descărca materii prime siderurgice, 5 nave – produse chimice, 3 nave vor încărca autoturisme, 3 nave – fier vechi, 2 nave aduc cărbune, 2 nave - șrot, 2 nave vor încărca animale vii, o navă – cherestea, o navă – nisip și o navă – minerale brute neprelucrate. Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele "Maerk Kyrania" și "Maerk Kampala", fiecare având 300 metri lungime. 
★ ★ ★
La data de 2 decembrie 2018, în șantierele navale românești de la Marea Neagră se afla, la reparați, o flotilă de 11 nave străine. Din total, trei nave sunt reparate la Șantierul Naval Constanța. Alte șase nave sunt reparate la șantierul din Midia și două nave, la Mangalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5191 secunde