Știri din industriile mării

Duminică, 12 August 2018
177
Ieri, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare - descărcare un număr de 28 de nave, iar în portul Midia, 4 nave. Din totalul de 32 de nave: 8 nave operau cereale, 5 nave – produse chimice, 3 nave - fier vechi, 3 nave - hidrocarburi, 2 nave - produse metalice, 2 nave – cherestea. Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cel mai mare era bulk-carrier-ul "Ultra Saskatoon" (200metri lungime), acostat în dana 32, care încărca 52.500 tone de șrot. În rada portului Constanța așteptau 17 nave să intre la operare, iar în rada portului Midia, alte 6 nave.
★ ★ ★
Un număr de 66 de nave cu mărfuri și-au anunțat sosirea în portul Constanța, în următoarele două săptămâni, în portul Midia vor veni 9 nave, iar la Mangalia o singură navă. Din totalul de 76 de nave, 22 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 9 nave – cărbune, 7 nave descarcă hidrocarburi, 4 nave vor opera produse metalurgice, 6 nave - echipamente, 3 nave - materii prime siderurgice, 7 nave – cereale, o navă – produse chimice și îngrășăminte, 2 nave – autoturisme, 3 nave – fier vechi, 2 nave – animale vii. De asemenea, va sosi o navă fluvială de pasageri. Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele "CMA CGM Volga", "Maerk Kyrania", "Maira XL" și "Cosco Shipping Panama", fiecare având 300 metri lungime.
★ ★ ★
În șantierele navale românești de la Marea Neagră se află o flotilă de 15 nave străine la reparații. Din total, șase nave sunt reparate la Șantierul Naval Constanța. Alte șase nave sunt reparate la șantierul din Midia și trei nave, la Mangalia.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2617 secunde