Știri de interes pentru agricultori

424
Știri de interes pentru agricultori - stirideinterespentruagricultori-1579730956.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Pe 22 ianuarie 2020, a avut loc o nouă conferință în regiunea de nord-vest a țării, respectiv la Zalău, județul Sălaj.


x x x
Scopul campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.


La conferință au participat fermieri din județele Sălaj, Cluj, Mureș, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud. Următoarea sesiune de informare va avea loc în data de 29 ianuarie la Sibiu.


x x x
Ministrul agriculturii, Adrian OROS, a participat la reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020, din Berlin, alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre transformarea și impactul tehnologiilor digitale în agricultură.


x x x
Adrian Oros, ministrul agriculturii, l-a primit pe Sufyan Qudah, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România. Cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre cele două țări și modalitățile de îmbunătățire a relațiilor de colaborare în acest domeniu.


Dintre produsele importate de Iordania din România, o pondere însemnată o au cerealele (grâu și orz), în timp ce exporturile Iordaniei sunt reprezentate de fosfați și, sezonier, de fructe și legume. 


Totodată, ministrul Adrian Oros a subliniat că țara noastră are o tradiție renumită în ceea ce privește creșterea ovinelor și, ținând cont de calitatea cărnii de oaie din România, există premisele creșterii exporturilor de animale vii cu destinația Iordania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3452 secunde