Statul român a bătut palma cu Damen Shipyards Group pentru preluarea Daewoo - Mangalia

904
3
Statul român a bătut palma cu Damen Shipyards Group pentru preluarea Daewoo - Mangalia - statulroman-1521742105.jpg

Articole de la același autor

Negocierile dintre statul român și Damen Shipyards Group, investitorul strategic interesat să devină acționar la Șantierul Naval Daewoo - Mangalia Heavy Industries au fost finalizate în seara zilei de 21 martie 2018, a anunțat Ministerul Economiei. 


Comunicatul de presă referitor la perfectarea înțelegerii a fost dat chiar în timpul protestului organizat la București de Sindicatul Liber "Navalistul" de la Daewoo - Mangalia Heavy Industries, la care au participat 300 de lucrători. Participanții au solicitat Ministerului Economiei să ajungă mai repede la un rezultat, pentru ca activitatea șantierului naval să fie reluată. 


În comunicat se spune: "Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering la societatea Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shipyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a societății mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel:
- 51% Șantierul Naval 2 Mai SA;  - 49% Damen Shipyards Group. 


Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris, în cursul zilei de astăzi (n.r. - 22 martie 2018) la sediul Șantierului Naval 2 Mai. 
După adunarea generală extraordinară a acționarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuții pentru elaborarea statului societății mixte". 


Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, s-a declarat mulțumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română și a susținut că, în calitate de acționar majoritar, statul român va putea să protejeze forța de muncă înalt calificată din șantierul naval. 


"Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la șantierul naval", a declarat Dănuț Andrușcă. 


În cursul zilei de ieri, ministrul s-a întâlnit cu sindicaliștii pentru a-i anunța că negocierile s-au finalizat, fără să le dezvăluie detaliile acestora. 


Este interesant de aflat ce oferă statul român în schimbul cesionării de către Damen a 2% din acțiunile DMHI. Prețul este, cumva, contractul pentru construcția celor patru corvete și execuția lucrărilor de întreținere, reparații și modernizare a flotei Forțelor Navale Române?


Comentează știrea

Marcu
23 martie 2018
Daewoo

Bine ca am scapat de coreeni. Au plecat cu bani cu tot

Buna
23 martie 2018
Afacere

E bine pt Olandezi ca Romanii au luat pachetul majoritar, in felul asta Damen il v-a pune pe majoritar sa plateasca datoria imensa a santierului (peste un miliard de dolari), iar Damen avand managenentul isi va trage turta din corvete. Practic constructia la nivel de corp a celor 4 corvete nu inseamna prea mult, cea mai mare parte din cei peste un miliard de euro, ce vor fi dati de Romania, se vor duce pe tehnologie si in special pe cea militara - furnizata integral de Olandezi... singura consolare este ca oamenii vor avea de munca, in rest afacere specifica PSD!

Piciu
23 martie 2018
Da,da,da

Exact,beneficiul este ca aceia inca angajati acolo vor avea de lucru pe salarii tot mici si cu acelasi system odios de lucru cu oamenii cu care toti stiu ca se va ramane.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde