Statele europene au depus 434 proiecte în domeniul hidrogenului verde

130
Statele europene au depus 434 proiecte în domeniul hidrogenului verde - stateleeuropeneaudepus434proiect-1625075033.jpg

Articole de la același autor

La nivel european, 17 state au depus, până la sfârșitul lunii mai 2021, un număr de 434 proiecte în domeniul hidrogenului verde, care este considerat sursa de energie a viitorului. În cadrul planurilor naționale de redresare și reziliență transmise Comisiei Europene, se propune finanțarea activităților de cercetare-dezvoltare în acest domeniu și a proiectelor care integrează pe verticală mai multe industrii, în vederea reducerii emisiilor de carbon.

Până în prezent, hidrogenul a fost produs în mare parte cu ajutorul combustibililor fosili, în special al gazelor naturale sau al cărbunelui.

Hidrogenul curat sau verde este obținut cu ajutorul surselor regenerabile de energie, prin electroliză. Poate fi stocat în pile de combustie, baterii uriașe, și poate fi utilizat în industrie, transporturi, domeniul energiei electrice și cel al clădirilor. Mai exact, hidrogenul poate fi utilizat ca materie primă, combustibil sau purtător de energie și pentru stocarea energiei, având multe aplicații posibile. La utilizare nu emite CO2 și aproape nicio altă formă de poluare atmosferică.

Comisia Europeană a pus la punct, anul trecut, o strategie privind hidrogenul, considerând că acesta poate contribui la decarbonizarea industriei grele sau a transportului rutier de mărfuri. Din păcate, țara noastră nu are o strategie privind hidrogenul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2161 secunde