Start la achiziția de mașini electrice

1341
Start la achiziția de mașini electrice - masinielectrice-1317847970.jpg
Ministerul Mediului și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu a dat startul achiziționării mașinilor electrice și hibrid în cadrul "Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național", pentru anul 2011.

Astfel, proprietarii (persoane fizice, instituții publice și unități administrativ - teritoriale) care intenționează să achiziționeze autovehicule cu sistem de propulsie electric și / sau hybrid se pot înscrie în program, până pe 4 noiembrie 2011. Acesta va fi apoi reluat la începutul anului 2012.

Proprietarii care predau spre casare autovehicule uzate beneficiază, pentru anul 2011, de un număr de până la 4 tichete valorice, astfel: două tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, sau patru tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul electric, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Persoanele fizice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice care nu casează autovehicule uzate, dar care achiziționează autovehicule hibrid sau electrice beneficiază de o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din prețul de comercializare a autovehiculului hibrid achiziționat, sau de o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din prețul de comercializare a autovehiculului electric achiziționat.

Pentru producători, sesiunea de înscriere în vederea validării celor care intenționează să comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie electric și / sau hibrid a început pe 29 septembrie, urmând a se încheia pe data de 7 octombrie 2011.

Suma alocată programului de stimu-lare a înnoirii parcului auto național pentru achiziționarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric și / sau hibrid, pentru anul 2011, este de 5.000.000 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Economie : Debitele Dunării scad din nou
Pagina a fost generata in 1.5824 secunde