Standarde de mediu mai stricte privind noile autovehicule

162
Standarde de mediu mai stricte privind noile autovehicule - standardedemediumaisigure-1555429323.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană (UE) a convenit asupra unor norme mai stricte privind emisiile de CO2 pentru autoturisme și camionete. UE face ca transportul rutier să devină mai curat, stabilind noi standarde stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme și vehicule utilitare ușoare. În acest fel, UE va fi mai aproape de îndeplinirea obiectivelor sale în materie de climă și se va asigura de faptul că producătorii de autoturisme contribuie la eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Scopul regulamentului adoptat de Consiliul UE este să garanteze că, din 2030, autoturismele noi vor emite, în medie, cu 37,5% mai puțin CO2, iar camionetele noi, în medie, cu 31% mai puțin CO2 comparativ cu nivelurile din 2021. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2.

Acestea sunt obiectivele privind întregul parc de vehicule de la nivelul UE. Eforturile de reducere a emisiilor de CO2 se vor distribui între producători pe baza masei medii a parcului lor de vehicule. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6885 secunde