Stabilirea rezidenței fiscale la plecarea sau sosirea în România

465
Stabilirea rezidenței fiscale la plecarea sau sosirea în România - stabilirearezidenteifiscalelaple-1580498843.jpg

Articole de la același autor

Persoanelor fizice care sosesc în România sau pleacă din țară și au o ședere în statul român sau în străinătate mai mare de 183 de zile au obligația completării următoarelor formulare:
- Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România;
- Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România.
Obligația completării chestionarelor revine:
- persoanelor fizice care sosesc în România și au o ședere în statul român o perioadă sau mai multe perioade ce depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat;
- persoanelor fizice rezidente în România care pleacă din țară pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive ;
- persoanelor fizice nerezidente care au avut obligația completării formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România", care pleacă din țară pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.
Chestionarele vor fi înregistrate de persoanele fizice în cauză în termen de 30 de zile de la împlinirea termenului de 183 de zile.


Formularele se difuzează gratuit de către unitățile fiscale sau se pot descărca de pe site-ul ANAF. Ele se depun în format hârtie direct la registratura organului fiscal central competent sau se transmit organului fiscal central competent prin poștă, cu confirmare de primire. Nedepunerea la termen a chestionarelor se sancționează contravențional cu amendă de la 50 lei la 100 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2957 secunde