Spitalul CF Port funcționează cu o instalație electrică veche de 84 de ani

444

Articole de la același autor

În ultimii ani, Spitalul CF Port din Constanța a suferit enorm din cauza neajunsurilor cu care se confruntă, neajunsuri care s-au datorat lipsei unei infuzii serioase de finanțe, pentru a putea reabilita cele trei corpuri de clădire. La acest moment, se are în vedere și schimbarea instalației electrice, care, culmea, este încă funcțională, deși are o vechime de peste 80 de ani.

Multă vreme, bolnavii au ocolit unitatea sanitară amintită, pentru că știau, din start, că dacă merg să se trateze la Spitalul CF Port, există medici, dar condițiile de cazare și baza materială lasă de dorit. Și aveau dreptate. Mucegai, pereți scorojiți, saloane dezafectate, geamuri care nu se închideau cum trebuie…Acestea reflectă doar o parte din tabloul Spitalului Căi Ferate Constanța. Pentru ca adresabilitatea și condițiile de spitalizare să fie conforme secolului în care ne aflăm, conducerea instituției a făcut tot posibilul pentru a demara ample lucrări de renovare și reabilitare. Astfel, în prima etapă s-a reabilitat din punct de vedere termic policlinica, situată pe bulevardul I. C. Brătianu, în condițiile în care aceasta a fost neglijată ani la rând.

"Trebuie să amintesc faptul că acest imobil nu a fost obiectul unei modernizări și reabilitări substanțiale din anul 1976. Apoi, am continuat cu secția de Chirurgie din incinta Port, unde avem clădirea cea mai veche, aceasta fiind construită în perioada anilor 1936-1938, și unde, evident, problemele sunt cele mai delicate. După părerea experților este, în continuare, nevoie de lucrări de consolidare, de hidroizolație, dar ne-am limitat, în această primă etapă la ceea ce era vital pentru reparații, fațadă, pentru igienizare, pentru un aspect curat și primitor pentru pacienți. Desigur, avem în vedere ca în următoarea tranșă a planurilor noastre investiționale, în măsura în care va fi aprobată de către Ministerul Transporturilor, să fie reabilitată și instalația electrică, despre care pot afirma că datează din anii '30. Bineînțeles, noi am reușit să le ținem funcționale, dar ele trebuie înlocuite", a declarat pentru "Cuget Liber", directorul spitalului, dr. Iuliana Botezatu.

Se reface hidroizolația și pe bulevardul 1 Mai

Cum spuneam, clădirea din port datează din 1936, instalațiile electrice nu au fost înlocuite de atâta amar de vreme, ci doar făcute reparații din când în când. Mai grav este că, aceste instalații vechi nu deservesc doar Chirurgia, cu două blocuri operatorii, dar și o secție de ATI, Radiologie etc. Deci, dacă se întâmplă ca acestea să clacheze, la un moment dat, vor apărea mari probleme, în condițiile în care ar fi oameni pe masa de operații sau în alte situații speciale, care le-ar pune viața în pericol. Acesta este și motivul pentru care managerul își dorește să modifice, pe cât posibil, oportunitățile efective de lucru acolo, optimizând, igienizând și modernizând pe măsura posibilităților financiare de care mai dispun, niște saloane nefuncționale, care ar putea fi refolosite pe viitor. În plus în spațiul menționat există intenția de a se înființa, când situația o va permite, și un punct de lucru pentru laborator, care este imperios necesar, având în vedere faptul că unitatea sanitară deține o secție de ATI care are nevoie de analize în regim de urgență. "În acest fel, vrem să suspendăm un lanț de transport care produce întârzieri în apariția rezultatelor. Spun acest lucru, pentru că analizele se transferă, acum, cu ajutorul ambulanței instituției, către laboratorul principal care este pe I. C. Brătianu", a mai spus dr. Botezatu.

În ceea ce privește clădirea de pe bulevardul 1 Mai, și aici au fost inițiate lucrări de investiții. Pe deasupra, există un plan ce implică hidroizolația superioară, la nivelul terasei și înlocuirea coloanelor pluviale, care au generat, ani de zile, inundații la fiecare repriză serioasă de ploaie, până la nivelul etajului I.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4038 secunde