Solicitarea oamenilor de afaceri: abrogați OUG 114!

203
Solicitarea oamenilor de afaceri: abrogați OUG 114! - abrogatioug114-1548979583.jpg

Articole de la același autor

Consecințele OUG 114 din decembrie 2018 ar putea fi următoarele, arată Comitetul de coordonare al Coaliției pentru Dezvoltarea României, într-o scrisoare adresată primului ministru Viorica Dăncilă: "accesul la finanțare să devină mai dificil în România; IMM-urile să fie afectate semnificativ; este posibilă o scădere a veniturilor și a consumului; cetățenii vor întâmpina dificultăți în accesarea creditului bancar; vor crește dezechilibrele macroeconomice; piața de capital va juca un rol și mai mic în finanțarea economiei; leul se poate deprecia față de alte monede; statul riscă să plătească dobânzi mai mari pentru finanțarea deficitului".

Oamenii de afaceri români și străini, pe care CDR îi reprezintă, îi cer Guvernului Dăncilă să abroge Ordonanța de Urgență înainte ca ea să producă efecte negative. 


Totodată, ei se declară "uimiți de maniera antagonică în care necesitatea măsurilor a fost prezentată și de sugestia că mediul privat - în special companiile străine - este cauza eșecurilor statului de a colecta taxe și impozite. Aceste sectoare, cu o contribuție semnificativă la bugetul de stat și la economia României au fost acuzate că lucrează în detrimentul tuturor clienților lor și al țării unde fac afaceri și unde au investit miliarde de euro. Este de neînțeles o astfel de atitudine față de oamenii de afaceri și activitățile derulate de mediul privat, când guvernarea își propune să aibă creștere economică tot mai mare". (I.T.C.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5215 secunde