SLN cere prelungirea valabilității documentelor navigatorilor de pe mare

978
SLN cere prelungirea valabilității documentelor navigatorilor de pe mare - slncereprelungireavalabilitatiid-1624551187.jpg

Articole de la același autor

Criza schimburilor de echipaje provocată de restricțiile impuse de pandemia Covid-19 a dus la prelungirea excesivă a contractelor de ambarcare, afectând profund viața și sănătatea marinarilor. „Navigatorii sunt expuși pericolului unor afecțiuni și traume psihice. Nu orișicine rezistă să stea izolat mai rău decât la pușcărie, șase – opt luni, timp în care trebui să își îndeplinească și sarcinile de serviciu, purtând pe deasupra o răspundere uriașă. Vorbim de nave cu 20.000 de containere, de tancuri petroliere și chimice, de tancuri de gaze lichefiate, nave care prezintă un potențial pericol în orice moment”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Adrian Mihălcioiu - președintele SLN și șef al Inspectoratului ITF România.

Totodată, el a precizat că sindicatul îi va solicita Autorității Navale Române să prelungească până în luna septembrie certificatele navigatorilor aflați la bordul navelor, pentru că, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, mulți dintre ei nu pot fi repatriați. În prezent, pe mările și oceanele lumii sunt blocați la bordul navelor peste 200.000 de navigatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6506 secunde