Situație explozivă la Spitalul Port! Cadrele medicale sunt în pragul revoltei!

7277
Situație explozivă la Spitalul Port! Cadrele medicale sunt în pragul revoltei! - situatieexplozivalaspitalulport-1584289801.jpg

Articole recomandate

Încă de la declanșarea crizei coronavirusului în România, Federația Sindicatelor Trans-Conex a contactat Direcția de Sănătate Publică Constanța, în legătură cu suspecții de infectare cu coronavirus aduși la Spitalul Port.

"La acel moment, conducerea DSP ne-a spus că nu sunt probleme. Între timp, situația s-a complicat, s-a agravat în ceea ce privește securitatea salariaților spitalului - a declarat Silviu Stanciu, președintele Sindicatului Portuar Român UNIREA și al Federației Sindicatelor Trans-Conex. Joi 12 martie 2020, mai mulți angajați ai Spitalului Port, printre care și șefi de secții, s-au prezentat la sediul federației pentru a se plânge de condițiile de insecuritate în care sunt obligați să muncească, în situația în care în spital sunt internate persoane suspecte de îmbolnăvire cu COVID – 2019. Este vorba, de lipsa echipamentului specific de protecție și a procedurilor de securitate legale. Am fost informat că personalul care trebuie să aibă grijă de suspecți a fost îmbrăcat în costume de zugravi. Mai mult, cele 25 de locuri rezervate pentru aceste situații de urgență se află în același spațiu în care sunt internați și bolnavi cu alte diagnostice. Este o situație fără precedent. Conducerea spitalului nu vrea să înțeleagă ce spun subalternii. Există înregistrări telefonice și mesaje care demonstrează că aceștia sunt amenințați, că sunt puși să facă lucruri care le pun în pericol sănătatea și viața lor și a colegilor.

Cadrele medicale sunt disperate. Au făcut mai multe sesizări către autoritățile statului, inclusiv către Ministerul Transporturilor, dar nu s-a întâmplat nimic."

Începând chiar de luni, 16 martie, Federația Sindicatelor Trans-Conex va informa toate autoritățile despre ceea ce se întâmplă în Spitalul Port.

"Vom cere să se facă o anchetă, să se stabilească cine este de vină pentru această situație, cum a fost gestionată, de ce nu se ține cont de sesizările medicilor șefi de secții și de ce cadrele medicale nu au fost echipate corespunzător. Atenționăm asupra faptului că tensiunile s-au agravat și că, dacă nu se vor lua măsuri serioase, există pericolul declanșării unor proteste spontane la nivelul Spitalului Port. Cadrele medicale sunt dispuse să iasă în stradă pentru că nu mai suportă situația actuală", a afirmat Silviu Stanciu.

În condițiile decretării stării de urgentă, Direcția de Sănătate Publică Constanța, prefectul județului și Ministerul Transporturilor au obligația să ia măsuri ferme pentru instituirea măsurilor de securitate sanitară în Spitalul Port și pentru sancționarea drastică a celor vinovați de încălcarea legii, care pun în pericol viața pacienților, a cadrelor medicale și a populației.

Cazuri suspecte de îmbolnăvire pe platforma portuară

Totodată, liderul sindical a semnalat următoarele cazuri privind pericolul de răspândire a virusului în portul Constanța. La o societate din zona de Sud – Agigea, un lucrător s-a întors din Israel, fără să ia nicio măsură de prevenție și fără să informeze compania, iar soția altui angajat a venit din Italia. Colegii de muncă au aflat abia după două-trei zile despre cele întâmplate și au intra în panică. Prin intermediul liderului de sindicat, a fost informată conducerea companiei, care le-a cerut celor doi lucrători să rămână acasă.

La o altă companie situată în zona de nord a portului Constanța, colegii de serviciu au aflat că soția unui angajat, suspectă de îmbolnăvire cu coronavirus, a fost izolată. Și în acest caz, la intervenția sindicatului, conducerea i-a cerut respectivului angajat să rămână acasă.

"Considerăm imperios necesar ca, în aceste condiții, să fie convocate comunitetele de securitate și sănătate în muncă din întreprinderi și să se stabilească măsuri și proceduri clare, pentru prevenirea riscului de răspândire a coronavirusului. Nu putem risca să se îmbolnăvească toți angajații de pe platforma portuară și să se închidă întreprinderile.

Federația va avea o strânsă legătură cu toți angajatorii în care are sindicate afiliate, pentru ca măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor să fie luate la nivelul tuturor companiilor", a precizat liderul de sindicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6329 secunde