Site-ul de pariuri Bwin a fost interzis în România

244
Site-ul de pariuri Bwin a fost interzis în România - pariu-1443800158.jpg

Articole recomandate

Comitetul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a completat marți, 29 septembrie, lista neagră a operatorilor de jocuri de noroc online. Românii care au jucat sau continuă să joace pe aceste site-uri riscă să fie amendați cu 10.000 de lei, informează România TV.

Nume importante din industria de jocuri online se regăsesc în acest moment pe lista neagră a ONJN, potrivit unui document publicat în exclusivitate de pokernews.ro. Astfel, accesul la www.bwin.com, www.ladbrokes.com, www.betfair.com.au, www.williamhill.com, www.bet-at-home.com, www.partypoker.com www.partycasino.com sau www.pokerheaven.com va fi blocat de către furnizorii de internet, al cererea ONJN. Mai mult, românii care vor juca pe aceste site-uri, vor fi amendați cu sume cuprinse între 5000 și 10.000 de lei, potrivit prevederilor art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Motivul includerii pe lista neagră este dat fie de faptul că respectivii operatori online nu au plătit taxele datorate statului român în ultimii cinci ani, fie le-au plătit, cum este cazul bwin, dar au continuat operarea și după 10 septembrie 2015, când a expirat perioada de grație în care aceștia puteau să își îndeplinească obligațiile restante față de bugetul de stat.

În aceeași situație este și bet365, unul dintre cele mai mari site-uri de pariuri din lume, care a achitat taxele pentru perioada în care a operat ilegal în România, însă a continuat să accepte pariuri după data de 10 septembrie, dată de la care, potrivit legii, site-ul ar fi trebuit să interzică accesul românilor. De altfel, mai multe asociații din industria de gambling au depus plângeri și dovezi la ONJN, acuzând activitatea ilegală a site-urilor bwin și bet365.

Documentul semnat de ROMBET, Romanian Bookmakers, Asociația Organizatorilor de Cazinouri și Asociația Organiztatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță este însoțit de dovezi clare că bet365 și bwin au continuat să accepte pariuri. Mai mult, conform unor surse, reprezentanții bet365 au depus la ONJN dosare cu numele a peste 30.000 de jucători români care au activat sau sunt activi pe respectiva platformă de pariere. Toți cei 30.000 de pariori riscă acum să fie amendați, în timp ce reprezentații operatorilor care au activat ilegal sunt pasibili de închisoare de până la un an, conform articolului 23 din OUG 77/2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : JAF LA O CASĂ DE PARIURI DIN MEDGIDIA
Pagina a fost generata in 0.337 secunde