Sistemul de comercializare a certificatelor de emisii de gaze va fi revizuit

114
Sistemul de comercializare a certificatelor de emisii de gaze va fi revizuit - sistemuldecomercializareacertifi-1605552193.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană s-a angajat să prezinte până în iunie 2021 propuneri cu privire la un mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon și cu privire la o taxă digitală, în vederea introducerii acestora până cel târziu la 1 ianuarie 2023. În primăvara anului 2021, Comisia va revizui de asemenea sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii și va analiza inclusiv o posibilă extindere a acestuia la transportul aerian și maritim.

Instituția europeană va propune, până în iunie 2021, o resursă proprie bazată pe sistemul de comercializare a certificatelor de emisii. În plus, Comisia va propune noi resurse proprii suplimentare, care ar putea include o taxă pe tranzacțiile financiare și o contribuție financiară legată de sectorul corporativ sau o nouă bază fiscală comună a societăților. De acum înainte, UE va dispune, pentru prima dată, de un mecanism specific pentru protejarea bugetului său împotriva încălcărilor statului de drept, astfel cum s-a convenit la 5 noiembrie 2020. În același timp, acest mecanism nu va avea efecte negative asupra beneficiarilor finali ai fondurilor UE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde