Sindicatul "Decirom" se pregătește de grevă

638
Sindicatul

"Nu am găsit înțelegere din partea administrației, în ciuda deschiderii pe care am manifestat-o. Administrația ne obligă, practic, să recurgem la ultima soluție: greva" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Silviu Stanciu, președintele Sindicatului "Decirom".
Ieri, la sediul unității, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au încercat să medieze conflictul de interese dintre partenerii sociali. Tentativa a fost zadarnică, cele două părți situându-se pe poziții ireconciliabile.
Administrația intenționează să reducă salariile cu 15% și să diminueze sau să elimine alte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă.
"Nu mai putem suporta cos-turile salariale actuale. Concurența noastră are cheltuieli cu salariile mai mici cu 40% decât noi. Volumul de marfă este foarte scăzut, dolarul s-a depreciat, motorina s-a scumpit, iar tarifele de operare au scăzut foarte mult. Cu riscul declanșării grevei generale, vom trece la reducerea salariilor. Este unica soluție de supraviețuire a companiei" - a declarat directorul general Valeriu Băjenaru.
Sindicatul susține că drepturile angajaților sunt apărate de contractul colectiv de muncă, valabil până la 1 iunie 2012, de contractele individuale de muncă și de Codul muncii. El atenționează administrația că va fi nevoită să lupte pe două fronturi: cu greva și cu justiția. "Lucrătorii sunt deciși să se adreseze instanțelor de judecată, dacă le vor fi tăiate salariile" - afirmă liderul de sindicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4125 secunde