Sindicatele din administrație se pregătesc de grevă generală

175
Sindicatele din administrație se pregătesc de grevă generală - sindicateledinadministratie14277-1429216172.jpg

Articole de la același autor

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a dat publicității un comunicat de presă în care se spune: "Luând act de apariția și publicarea Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor, atrage pe această cale atenția Guvernului României asupra gravelor discriminări pe care le comite în ceea ce privește salarizarea și drepturile diferitelor categorii de bugetari.


Deși FNSA a declanșat conflictul de muncă și a organizat o primă formă de protest menită să atragă atenția guvernanților asupra situației salariaților care își desfășoară activitatea în administrația publică locală, faptul că sunt cea mai slab plătită categorie de salariați din sectorul bugetar, că veniturile majorității angajaților pe care îi reprezentăm plasează această categorie la limita subzistenței.


Guvernul României adoptă în continuare o atitudine sfidătoare față de problemele acestor salariați, manifestând nepăsare și indiferență față de angajații din administrația publică locală care sunt priviți ca niște slujitori fără drepturi și cărora Statul Român nu are obligația de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu în comparație cu celelalte categorii de bugetari (învățământ, sănătate, apărare, asistență socială precum și aparatul administrației centrale - categorii care au beneficiat de creșteri salariale și de derogări de la legislația care limitează drepturile salariale).


În consecință, F.N.S.A. va hotărî, în cadrul unei ședințe a Biroului federal din data de 23.04.2015, data declanșării grevei generale timp de o zi în administrația publică locală din România, urmând ca după aceasta, participanții să stabilească data declanșării grevei generale pe termen nelimitat.


Revendicările minimale și decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt:

1. Reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii.

2. Creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Facem pe această cale, încă odată, apel către organizațiile sindicale din administrația publică locală din România să se alăture și să solidarizeze cu acțiunile și revendicările FNSA." Comunicatul este semnat de Valer Suciu,

președintele FNSA. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Martie 2015
Stire din Economie : Lufthansa anulează 700 de zboruri!
Pagina a fost generata in 1.7931 secunde