Sindicatele din administrația publică amenință cu blocarea activității

152
Sindicatele din administrația publică amenință cu blocarea activității - sindicateledinadministratiapubli-1492004168.jpg

Articole de la același autor

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) – reprezentativă pentru sectorul "Administrație Publică. 


Activități ale organizațiilor și organismelor extrateritoriale", a dat publicității un comunicat în care se arată că: 


"În urma analizei proiectului legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (termenul ,,UNITARĂ" a dispărut din denumire), își exprimă pe această cale revolta față de încercarea clasei politice de a feudaliza administrația publică locală din România, prin crearea unei categorii de vasali ai aleșilor locali, care din momentul intrării în vigoare a proiectului de lege în forma actuală vor putea stabili, după bunul plac salarizarea angajaților din primării și consilii județene de pe întreg teritoriul țării, fără avizul organizațiilor sindicale, având un prag minim (salariul minim pe economie) și un prag maxim (salariul viceprimarului). Nu este greu de anticipat care categorie de salariați va beneficia de salarizare maximă și care va fi pe cea minimă.


Ȋnțelegem în sfârșit de ce acest proiect de lege a fost "Secret de partid", prevederile acestuia fiind puse la dispoziția noastră doar pentru a elimina presiunea creată de anumite organizații sindicale și mass-media. 


Pe ascuns, se încearcă politizarea administrației publice locale, transformarea unităților administrativ-teritoriale în adevărate societăți comerciale, în care PRIMARUL/PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN=PATRON iar CONSILIUL LOCAL/CONSILIUL JUDEȚEAN=CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE, în paralel cu "baronizarea" administrației.


Prevederile referitoate la administrația publică locală din România din acest proiect de lege au un caracter dircriminatoriu (vă reamintim că Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii pentru toate instituțiile, inclusiv pentru Parlamentul României, iar salariaților din sectorul nostru de activitate li se refuză recunoașterea drepturilor stabilite de către Decizia Curții Constituționale nr. 794/2016), se încalcă principiul "muncă egală - salarizare egală" (nu doar că va exista salarizare diferită între unitățile administrativ-teritoriale de același rang, dar va fi diferită și în interiorul aceleiași instituții), încalcă principiul stabilității funcției publice specifice angajaților din primării și consilii județene. Ȋn plus, singura categorie de salariați căreia acest proiect de lege nu-i recunoaște un drept câștigat este cea a angajaților din administrația publică locală (salariile acestora urmând a scădea). Aproape toate principiile enunțate în preambului acestui proiect de lege sunt nesocotite în cazul administrației publice locale. Practic, salarizarea unitară în administrația publică locală va deveni salarizare discreționară în acest sector.


FNSA va sesiza toate forurile/instituțiile interne și internaționale cu atribuții în materie constituțională și convențională a drepturilor omului pentru a stopa abuzurile la adresa salariaților din administrația publică locală, legiferate în acest proiect de lege de salarizare. 


Avertizăm toată clasa politică din România că nu vom accepta "blatul" tuturor partidelor parlamentare de subjugare a administrației publice locale!


FNSA a solicitat de mulți ani Legea unitară de salarizare, a participat la construcția celor finalizate până în prezent, dar care nu au fost aplicate și este dispusă să contribuie la construcția unei legi corecte, echitabile și nediscriminatorie la adresa salariaților din primării și consilii județene.


Solicităm organizarea de către Guvernul României a unor întâlniri cu reprezentanții organizației noastre pentru corectarea propunerilor din acest proiect de lege, care vin în contradicție cu așteptările noastre.


Ȋn acestă perioadă, organizația noastră va consulta membrii de sindicat cu privire la acțiunile de protest la care vom recurge în cazul în care prevederile referitoare la administrația publică locală vor fi păstrate în proiectul legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acestea vor culmina cu blocarea activității în sectorul nostru de activitate". Comunicatul este semnat de Valer Suciu, președintelel FNSA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Aprilie 2017
Stire din Economie : În atenția agenților economici
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Stire din Economie : Cargoul "Daisy" a eșuat în Marea Azov
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Stire din Economie : Incediu pe un ferry-boat cu 113 oameni
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Stire din Economie : Comerțul auto-moto accelerează
Pagina a fost generata in 1.1404 secunde