€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Sindicatele cer indexarea pensiilor din pilonul II

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2013. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” a dat publicității un comunicat, în care face o serie de precizări referitoare la sistemul de pensii.

„Companiile de asigurări, care în totalitate aparțin unor structuri cu capital extern, sunt implicate activ pe piața de pensii din România și nu sunt interesate de împărțirea echitabilă a riscului, motiv pentru care o modificare a legislației, deși extrem de necesară, nu reprezintă unul din obiectivele prioritare ale acestora.

Logica este simplă: dacă se transferă, din pilonul I (de stat), 25% din contribuții către pilonul II (privat), este normal că beneficiile pilonului I vor scădea cel puțin cu 25%.

Modificarea legislației este imperios necesară și este susținută de „Cartel ALFA”, dar numai dacă se acceptă împărțirea riscului, care să țină cont de numărul preconizat de contribuabili, în actuala evoluție demografică.

Confederația consideră că este necesar ca legea pensiilor - pilon II să fie modificată astfel încât acest sistem să dea cel puțin un randament egal cu procentul de încasări preluat de la pilonul I, corectat cel puțin cu inflația perioadei de acumulare, pentru că în caz contrar sistemul de pensii - atât public cât și privat - se va prăbuși.”

„Cartel ALFA” consideră că, în paralel, trebuie create noi locuri de muncă și menținute cele existente pentru a susține economia și sistemul de pensii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3318 secunde