Sindicatele au trimis executorul judecătoresc la administrația portuară

488
Urmăresc de ani de zile activitatea Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, dar niciodată - o spun cu mâna pe inimă - nu i-am văzut pe liderii ei mai porniți, mai hotărâți, decât acum. Niciun alt "război" nu l-au dus cu atâta îndârjire, precum cel pentru eliminarea taxei de barieră.

Ieri, a fost inaugurată o nouă etapă a conflictului dintre sindicatele portuare și conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. La mitingul organizat la ora 10, în fața Gării Maritime (sediul administrației portuare), Petre Costel, președintele federației, a anunțat că Primăria Constanța a aprobat desfășurarea acțiunilor de protest în perioada 12 - 31 martie, între orele 8 - 18. "Dacă va fi nevoie, vom solicita o nouă aprobare, până la 1 iulie. Apoi, alta" - a avertizat el.

Liderul federației a declarat că: "Protestele vor continua până când vor fi satisfăcute cele două revendicări: eliminarea taxei de barieră și demiterea directorului general al administrației portuare".

În discursul ținut în fața celor circa 300 de sindicaliști veniți de la mai multe companii portuare, Petre Costel a acuzat conducerea CNAPMC că nu dialoghează decât cu "sindicatele aservite", iar cu celelalte poartă un dialog al surzilor.

El a arătat că Sindicatul CNAPMC este în conflict cu administrația întrucât nu a fost consultat la modificarea programului de lucru și a regulamentului companiei, pentru că nu sunt respectate o serie de prevederi ale contractului colectiv de muncă, printre care și cele referitoare la constituirea fondului de participare la profit a salariaților.

Petre Costel a anunțat că executorul judecătoresc a înaintat administrației portuare o notificare prin care îi cere să pună în aplicare o mai veche hotărâre judecătorească privind accesul liber al salariaților în portul Constanța, cu autoturismele proprii. "Dacă în termen de zece zile nu va fi pusă în aplicare decizia instanței, se va trece la executarea silită" - a afirmat liderul.

Ieri, s-a întrunit consiliul de administrație al CNAPMC. Înainte de începerea ședinței, directorul general Andrei Aurelian Popa a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că va susține în consiliu, așa cum a promis, propunerea de reducere a taxei, făcută de Federația Sindicatelor din Transporturi și Manipulare Mărfuri. El a reafirmat că nu există baza legală pentru eliminarea taxei și că este nevoie de venituri pentru întreținerea drumurilor. Referindu-se la demisia cerută de protestatari, Popa a declarat: "De ce nu vorbesc și despre performanțele mele. N-am văzut pe nimeni care să spună că managementul lui Popa a dus la creșterea profitului administrației." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9568 secunde