Sindicaliștii de la North Star Shipping intră în grevă de avertisment pe 13 iulie

457
1
Sindicaliștii de la North Star Shipping intră în grevă de avertisment pe 13 iulie - sindicalistiisilviustanciu-1499356369.jpg

Articole de la același autor

Capitalul uman românesc și capitalul financiar american stau față în față, în ringul confruntărilor sociale, din portul Constanța. Primul e reprezentat de tânărul, dar curajosul sindicat din compania North Star Shipping. "Antrenorul" lui e Federația Sindicală "Trans Conex". În colțul opus, se află administrația companiei de operare portuară, "antrenată" de gigantul american ADM.


Prima rundă, a negocierilor, s-a încheiat indecisă. Singurul rezultat palpabil este acela că, din parteneri sociali, administrația și sindicatul au devenit adversari sociali. 


Urmează runda a doua, a grevei de avertisment. Deși se află la prima confruntare de acest fel, sindicatul și-a depășit lipsa de experiență, demonstrând forță, energie, voință și susținere din partea mebrilor săi. A reușit să strângă rapid semnăturile pentru încetarea lucrului. 


"96 dintre cei 143 de angajați ai companiei, respectiv peste 67% din personal, și-au dat acordul pentru greva de avertisment. Lucrătorii de la North Star Shipping demonstrează că sunt solidari și deciși să lupte până la capăt, pentru drepturile lor salariale. Pe data de 13 iulie 2017, între orele 10 și 12, vor înceta lucrul. Activitatea va continua doar pe utilajele care ar putea pune în pericol viața oamenilor. În paralel, vor continua negocierile. Sindicatul are toată deschiderea pentru dialog. În funcție de rezultate negocierilor vor decide dacă renunță la greva de avertisment sau dacă aceasta va fi urmată de greva generală", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicale "Trans Conex".


"Meciul" ar putea avea un final rapid și fericit pentru toată lumea. Rezultatul lui depinde doar de administrația companiei și de acționarul american. Eu sper că vor da dovadă de înțelegere și înțelepciune. 


Comentează știrea

Cristi
7 iulie 2017
Greva !!!

Hai ROMANIA !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde