Sindicaliștii de la North Star Shipping din portul Constanța protestează în București

467
Sindicaliștii de la North Star Shipping din portul Constanța protestează în București - sindicalistiidelanorthstarshippi-1562724642.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, între orele 11.00 și 12.30, la sediul din București al companiei ADM Logostics (în fapt, sediul principal al companiei North Star Shipping din portul Constanța), Sindicatul Portuar Român "Unirea" va organiza o acțiune de protest, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Silviu Stanciu, președintele tânărului sindicat și lider al Federației Sindicatelor Trans-Conex. 
"Am luat decizia de a organiza această formă de protest deoarece, în cadrul negocierilor colective, nu am ajuns la un consens pentru stingerea conflictului declanșat cu angajatorul, chiar dacă se părea, la un moment dat, că se va găsi o soluție. Am avut surpriza să constatăm că unul dintre administratori a fost demis, iar directorul general Marian Chivu - potrivit informațiilor pe care le avem - și-a dat demisia începând cu data de 1 iulie 2019. Acestea sunt faptele petrecute de la greva de avertisment din data de 26 iunie 2019 și până astăzi. Bănuim că ele au legătură cu conflictul de muncă existent și cu acțiunile sindicatului, dar nu avem confirmarea că acestea au fost principalele cauze", a declarat Silviu Stanciu. 


La acțiunea de protest vor participa circa 100 de persoane. Sindicaliștii constănțeni vor avea susținere din partea Federației Sindicatelor Trans-Conex și a Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", care a făcut toate demersurile pentru ca protestul să fie legal. 


"Încercăm să tragem un semnal de alarmă că nu este în regulă ceea ce se întâmplă la North Star Shipping. Marea problemă rămâne discriminarea pe care o face această multinațională, în rândul salariaților ei, deoarece pe aceeași funcție și pentru aceeași pregătire profesională se plătesc salarii între care există diferențe de până la 50%. Aceasta contravine Constituției României și Codului muncii, care prevăd că la muncă egală trebuie să existe drepturi egale. Angajatorul nu a vrut să înțeleagă sub nicio formă acest lucru, chiar dacă am avut nenumărate discuții pe această temă, începând din luna ianuarie până în momentul de față. Dacă nu se rezolvă această problemă, pe data de 15 iulie, vom declanșa greva generală. Urmează să ne adresăm și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării", a declarat Silviu Stanciu. 
Stimați cititori, cotidianul "Cuget Liber" vă va ține la curent cu derularea conflictului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde