SIF III Transilvania și-a închis "ambasada" din Constanța

1362
2
SIF III Transilvania și-a închis

Articole de la același autor

Telefonul reprezentanței din Con-stanța a SIF 3 Transilvania e mort. Vocea robotului repetă într-una: "Număr nealocat". Nici pe online nu mai poate fi realizat contactul, căci legătura pe Internet a fost tăiată. La sediul instituției mai sunt doi angajați. Stau în activitate până la sfârșitul lunii. Apoi, vor stinge lumina, vor încuia ușa și vor preda cheia. Imobilul va fi vândut și cu asta basta! 

Desființarea reprezentanței îi nemulțumește pe micii acționari. Câțiva dintre ei s-au adresat ziarului "Cuget Liber". Ne-au întrebat: "Ce se întâmplă cu SIF 3 Transilvania de a luat această decizie? Are probleme financiare? Sunt în pericol acțiunile noastre? De ce s-a desființat tocmai reprezen-tanța din Constanța, deși în județul nostru se află o treime din societățile în care SIF 3 Transilvania deține portofolii de acțiuni? Ce se ascunde în spatele acestei decizii? Pentru a rezolva problemele pe care le avem cu SIF 3 Transilvania va trebui să mergem de acum înainte tocmai la Brașov?" La rândul nostru ne-am adresat conducerii SIF 3 Transilvania, care, sub semnătura dr. ec. Iulian Stan, vice-președinte executiv și director general adjunct, ne-a comunicat următoarele: "Ca răspuns la întrebările dvs., vă aducem la cu-noștință faptul că reprezentanta SIF Transilvania, din Constanța, împreună cu reprezentanțele societății noastre din Buzău, Focșani, Sibiu și Târgu Mureș, au fost desființate în baza Hotărârii nr. 1/20.04.2013 a adunării ge-nerale extraordinare a ac-ționarilor SIF Transilvania. Propunerea de desființare a reprezentanțelor so-cietății a fost formulată de o serie de acționari (inclusiv din Constanța) și a fost adoptată de A.G.E.A. cu un procent de 89,63% din totalul voturilor expri-mate. În vederea soluționării proble-melor cu care se confruntă, acționarii societății noastre din județul Constanța nu trebuie să se deplaseze la sediul nostru din Brașov, aceștia putând să contacteze departamentul raportări, relații cu investitorii, acționariat, din cadrul SIF Transilvania (urmează o serie de modalități de contact care pot fi găsite pe website-ul www.siftransil-vania.ro.). Reamintim pe această cale acționarilor faptul că plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2012 a început, după cum urmează:

 prin virament bancar, pentru acționarii persoane fizice care dețin mai mult de 10.000 acțiuni și pentru acționarii persoane juridice, în baza cererilor transmise de către acționari;

 prin mandat poștal, pentru acționarii care dețin între 500 și 10.000 acțiuni, și care nu au dividende neîncasate din anii anteriori.

 prin virament bancar, mandat poștal sau numerar la casieriile din Brașov și București, pentru acționarii care dețin mai puțin de 500 de acțiuni, în baza cererilor transmise societății noastre."

Portofoliul SIF III Transilvania cuprin-de un număr de 223 de societăți comer-ciale, din care 63 de unități, respectiv 28,25%, sunt în județul Constanța. Dintre cele 63 societăți comerciale constănțene, 20 de unități sunt de tu-rism, 17 unități agricole, 9 unități de prestări servicii, 5 unități de construcții, 5 unități din industria construcțiilor de mașini, 2 unități în industria alimentară, 2 unități de comerț, câte o unitate în pisci-cultură, transporturi rutiere și transporturi maritime. Doar 47,67% dintre firmele constănțene, respectiv 30 de unități sunt sănă-toase din punct de vedere economico-financiar. Celelalte 33 unități sunt în grea suferință sau în prag de deces. Astfel, 2 unități sunt în reorganizare, 6 unități sunt în insolvență, 24 unități sunt în faliment, iar una este în lichidare. Pe pagina online a ziarului nostru (www.cugetliber.ro), la secțiunea eco-nomie, puteți consulta lista completă a firmelor constănțene din portofoliu.

Comentează știrea

Vyorelinho
18 octombrie 2013
Desfiintarea reprezentantelor SIF Transilvania

Desfiiintarea a survenit dupa ce la sedinta AGA din aprilie "marele investitor" de pe piata de capital din Romania l-am numit aici pe fostul "mare arbitru" Constantin Fratila (cel care a iesit pe usa din dos a fotbalului romanesc dupa celebra partida FCM Brasov-Rapid) a propus acest lucru. Cat despre Iulian Stan ce putem spune dupa ce a facut parte din CA-ul COMCM-ului unde de asemenea taia si spanzura domnul arbitru fireste ca acesta a ajuns (recte Iulian Stan) marioneta lui. Facand parte acum din Consiliul de praveghere al SIF-ului "marele" Fratila taie si spanzura dupa bunul sau plac sau mai bine zis in functie de interele sale personale si nu ale micilor actionari.

cetatean
18 octombrie 2013
sa dea faliment

Sif Transilvania este o societate de o incompetenta incomensurabila. Sper sa dea faliment cat mai repede.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5003 secunde