Seminar româno-francez dedicat construcției de nave militare

237
Seminar româno-francez dedicat construcției de nave militare - seminarmihaidaraban-1510680815.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României organizează seminarul industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze și românești. Evenimentul care va avea loc miercuri, 15 noiembrie 2017, la CCIR Business Center, este organizat în parteneriat cu Asociația Industriei Navale Franceze (GICAN) și grupul industrial francez Naval Group (fost DCNS), sub patronajul lui Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România.

"Decizia Guvernului României de alocare a 2% din PIB pentru bugetul destinat Apărării va genera apariția unor noi oportunități în ceea ce privește investițiile necesare pentru creșterea capacității de apărare a României și va aduce beneficii pentru industria românească, implicată în realizarea programelor de apărare. Pentru perioada următoare, Forțele Navale Române preconizează construcția, în România, a patru corvete noi și modernizarea fregatelor «Regele Ferdinand» și «Regina Maria».

În acest context, grupul industrial francez Naval Group, specializat în proiectarea și construcția de nave militare, alături de alte sisteme de apărare și armament, se numără printre companiile franceze care vor fi prezente la seminar. Compania este recunoscută pentru capacitatea de a organiza transferuri comprehensive de tehnologie, materializate în parteneriate durabile și în dezvoltarea responsabilă a bazei industriale și tehnologice de apărare. Naval Group și-a manifestat interesul de a participa la programele Forțelor Navale de înzestrare a flotei militare și dorește să identifice cât mai mulți parteneri români pe care să-i antreneze în aceste programe. În acest sens, Naval Group și Șantierul Naval Constanța au dezvoltat, în ultimii ani, un parteneriat durabil legat de participarea la programele de înzestrare a Forțelor Navale Române", se arată în comunicatul dat publicității.

La deschiderea seminarului, vor participa: Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Michèle Ramis - ambasadorul Franței în România, Dorel Gheorghe Căprar - președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, din Camera Deputaților, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu - șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, Ion Radu - secretar de stat în Ministerul Economiei, responsabil cu industria de apărare și Florin Lazăr Vlădică - secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale și șef al departamentului pentru armamente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5301 secunde