Șeful CERONAV, la un nou mandat de vicepreședinte al EDINNA

235
Șeful CERONAV,  la un nou mandat  de vicepreședinte al EDINNA - sefulceronav-1462978608.jpg

Articole de la același autor

În perioada 10 - 11 mai la Zilina, în Slovacia, s-au desfășurat lucrările celei de-a 10-a adunări generale a EDINNA (Education in Inland Navigation) - organizație europeană de pregătire profesională în domeniul naval.

În cadrul lucrărilor, Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al Cen-trului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV și ambasador maritim IMO, a fost reales pentru încă un mandat în funcția de vicepreședinte.

Tema centrală a Adunării Generale EDINNA este Directiva Parlamentului și Consiliului Europei, privind recunoașterea profesională a calificărilor personalului Navigant pe ape interioare. Armonizarea legislației a intrat în linie dreaptă, Comisia Europeană publicând propunerea textului directivei spre dezbatere publică în data de 18 februarie 2016.

"România deține peste 1.000 km din Dunărea navigabilă și 100 km de Canale Navigabile, care leagă Coridorul Rin-Main-Dunăre de Portul Constanța, armatorii români dețin cele mai mari flote de transport de pe Dunăre și peste 10.000 de marinari fluviali români navigă pe apele interioare din Europa.

CERONAV, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, este unul din principalii promotori ai armonizării pregătirii profesionale, deoarece avem interesul ca personalul navigant din toată Europa să aibă aceleași standarde înalte, pentru a susține siguranța navigației, protejarea mediului înconjurător și costuri rezonabile de transport în întreaga Uniune Europeană", a declarat Ovidiu Cupșa.

CERONAV este unul dintre membrii fondatori și este singura organizație care ocupă și a doua funcție în Consiliul de Conducere al EDINNA, prin cea de ofițer consultant - deținută de Costel Iancu, din cadrul Subunității Galați.

În vederea implementării viitoarelor standarde profesionale, CERONAV va finaliza în acest an la Galați cel mai mare și mai modern Centru European de pregătire profesională pe ape interioare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3535 secunde