Se pot solicita fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri

391
Se pot solicita fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri - ferma-1338551933.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) deschide în perioada 1 - 29 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin măsura 112 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013.

Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, pentru finanțarea proiectelor aferente măsurii 112 sunt de 120.886.096 de euro, fiind alocați acum toți banii disponibili până la finalul perioadei de finanțare, respectiv 2013.

Pe pagina oficială de internet a APDRP (www.apdrp.ro) a fost publicată ultima variantă a Ghidului solicitantului, versiunea 06, aplicabilă pentru depunerea proiectelor din această sesiune.

Ghidul Solicitantului versiunea 06, aplicabilă în sesiunea 2012, include și modificări cu referire la exploatațiile agricole. Astfel, solicitanții care preiau mai multe exploatații agricole de la o persoană (cedent), vor trebui să preia integral cel puțin una dintre exploatațiile agricole. Va fi preluată integral acea exploatație care reprezintă peste 50% din totalul calculului Unităților de Dimensiune Economică (UDE).

O altă modificare se aplică în cazul absolvenților de liceu, școli profesionale sau școli de arte și meserii din promoția 2012, care doresc să acceseze măsura 112. Astfel, în această sesiune aceștia pot depune la dosarul cererii de finanțare doar adeverința de absolvire a liceului, însă sunt obligați să prezinte diploma de studii până la data semnării contractului de finanțare.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde