Se înființează registrul unic al utilajelor și echipamentelor

306
Se înființează registrul unic al utilajelor și echipamentelor - seinfiinteazaregistrulunicalutil-1641499320.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima oară în România va fi înființat „Registrul unic al utilajelor și echipamentelor, în domeniul proiectelor de infrastructură de interes național”. Noul instrument va fi realizat și operaționalizat de Regia Autonomă „Registrul Auto Român” (RAR), unitate aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Registrul unic va fi o bază de date electronică, care va cuprinde informațiile necesare pentru identificarea utilajelor și echipamentelor de care pot dispune operatorii economici care desfășoară activități în domeniul proiectelor de infrastructură de interes național, în vederea participării la procedurile de achiziții publice.

Scopul înființării registrului unic este acela de a crea un mecanism de verificare, pentru autoritățile contractante, a disponibilității utilajelor și echipamentelor declarate de către operatorii economici ofertanți, ca fiind utilizabile în implementarea proiectelor de infrastructură de interes național.

În vederea participării la procedurile de achiziție publică în domeniul proiectelor de infrastructură de interes național, operatorii economici vor avea obligația de a încărca în registrul unic informațiile relevante cu privire la propria identitate și cu privire la numărul și identitatea utilajelor și echipamentelor de care pot dispune.

RAR le va percepe operatorilor economici și autorităților contractante un tarif de utilizare aplicabil pentru fiecare utilaj și echipament încărcat și actualizat în registru.

„În 2022, când avem alocate sume importante pentru realizarea de investiții în infrastructură, vrem ca antreprenorii care câștigă contractele să înțeleagă că numai în condiții de seriozitate și încredere reciprocă lucrurile vor merge cum trebuie. De aceea pentru a nu mai exista nici un fel de discuții și pentru o cât mai mare transparență vom înființa registrul unic al utilajelor”, a declarat Sorin Grindeanu - ministrul transporturilor.

Proiectul de HG pentru înființarea noului registru a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.372 secunde