Se caută soluții de finanțare pentru reabilitarea monumentelor istorice din Constanța

418
Se caută soluții de finanțare pentru reabilitarea monumentelor istorice din Constanța - muzeuldeistorienationalasiarheol-1349299225.jpg
Pe 5 octombrie, la sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, începând cu ora 10.30, are loc audierea publică cu tema: "Monumente istorice din Constanța. Soluții de finanțare pentru reabilitare".


În cadrul evenimentului se va ridica problema monumentelor simbol ale Constanței rămase în paragină și care, deși ar trebui să reprezinte elemente de atracție în prezent, nu se află pe lista de priorități în ceea ce privește renovarea. Până în prezent, autoritățile nu au alocat în bugetul local sume de bani pentru aceste obiective, iar investitorii privați nu au fost interesați în a finanța proiectele de reabilitare.

Evenimentul se adresează mediului de afaceri constănțean, patrona-telor locale, ONG-urilor de profil, precum și reprezentanților autorităților publice locale și cetățenilor.

Care este scopul unei asemenea întâlniri? Identificarea posibilităților de introducere, în bugetul Consiliului local / județean, a sumelor necesare reabilitării celor mai importante monumente din Constanța, identificarea soluțiilor de reabilitare a acestora în următorii doi ani - ținând cont de gradul avansat de degradare, dar și identificarea celor care ar putea fi reabilitate prin parteneriat de tip public-privat, au precizat reprezentanții departamentul de comunicare al Grupului de inițiativă.

Acest Grup de inițiativă este format din: Federația Națională a Sindicatelor Portuare, Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România - Filiala Constanța, Sindicatul Șoferilor "Taximetristul" Constanța, Sindicatul Liber din Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii, Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini - Ortodocși, Liga Consilierilor Juridici din Județul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, Centrul BU.RO COOP Constanța, Sindicatul Liber al Cadrelor Didactice și TESA din Universitatea "Ovidius" Constanța, Sindicatul "Camera Veterinarilor" Constanța, Sindicatul Asistenței Sociale și Protecția Copilului Con-stanța, Asociația "Viitorul pentru toți". Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5482 secunde