Se anulează impozitul pe venitul agricol pentru culturile calamitate în 2013

123
Se anulează impozitul pe venitul agricol pentru culturile calamitate în 2013 - seanuleaza-1429450695.jpg

Articole de la același autor

Fermierii care au avut calamitate culturile în 2013 beneficiază de anularea impozitului pe venitul din activități agricole datorat pentru anul respectiv, proporțional cu gradul de calamitate al producției agricole. Potrivit OMFP nr. 197/2015, pentru a beneficia de anulare trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
- impozitul să fi fost stabilit pe bază de norme de venit;
- pentru producția agricolă nu au fost încheiate polițe de asigurare;
- producția a fost calamitată în proporție de peste 30% din totalul producției aferente fiecărei grupe de produse vegetale sau animale.


Procesele verbale pentru stabilirea gradului de calamitate trebuie să fi fost întocmite, după caz, de către: comitetele județene sau locale pentru situații de urgență; comisiile locale alcătuite din specialiști pentru evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase. 


Impozitul pe venitul din activități agricole ce urmează să fie anulat se stabilește prin aplicarea gradului de calamitate la impozitul pe venitul anual.


Pentru a beneficia de facilitate, contribuabilii trebuie să depună, la Fisc, o cerere care să conțină: datele de identificare ale contribuabilului; numărul și data emiterii deciziei de impunere prin care a fost stabilit impozitul pe venitul din activități agricole datorat pentru anul 2013; numărul și data deciziei prin care s-au stabilit creanțe fiscale accesorii aferente impozitului pe venitul din activități agricole datorat pentru anul 2013. La cerere se anexează: copii de pe procesele-verbale de constatare a pagubelor, din care rezultă gradul de calamitate sau alte documente justificative; declarație pe propria răspundere a contribuabilului din care să reiasă faptul că pentru producția agricolă calamitată nu au fost încheiate polițe de asigurare. Cererea se soluționează în termen de 45 de zile de la înregistrare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6362 secunde