Școală de vară la CERONAV

278
Școală de vară la CERONAV - scoaladevaralaceronav-1531235468.jpg

Articole de la același autor

În data de 6 iulie 2018, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a fost gazda Școlii de vară "Actualități și Perspective în Inginerie", se arată într-un comunicat de presă.


Manifestarea desfășurată în perioada 2 - 6 iulie 2018, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, susținută de Universitatea "Ovidius" din Constanța, în parteneriat cu Universitatea din Craiova - Facultatea de Mecanică, Departamentul de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin, cu implicarea și participarea GSP Training Center și CERONAV, a reunit cadre didactice, studenți și reprezentanți ai mediului economic și de afaceri.


Aceștia au vizitat centrul de simulare al CERONAV unde le-au fost prezentate facilitățile de instruire, simulatoarele de navigație și simulatoarele mașini. 


În prezența lui Ionel Minea - secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al CERONAV, a vorbit despre importanța și efectele folosirii simulatoarelor în procesul de învățământ: "Siguranța pe mare a personalului navigant și optimizarea tehnicilor de supraviețuire pe mare sunt obiectivele asupra cărora CERONAV s-a concentrat, ținând pasul cu ritmul accelerat pe care l-a impus dezvoltarea cerințelor pieței, prin echipamente noi și competitive, aproape de realitatea de la bord. Una din condițiile esențiale pentru asigurarea unei instruiri de calitate o reprezintă acuratețea cu care simulatoarele redau aspecte fundamentale pentru îndrumarea practică a viitorilor navigatori".


Această manifestare face parte din strategia FIMIM de adaptare permanentă a programelor sale de studii la necesitățile economice regionale și naționale, adaptare asigurată în parteneriat cu studenții, cu cadrele didactice și cu specialiști din mediul economic. 


CERONAV sprijină permanent mediul universitar, implicându-se în programul inițiat de Ministerul Educației Naționale și contribuind la conștientizarea meseriilor din domeniul transportului și navigației maritime și fluviale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Iunie 2018
Stire din Economie : Eveniment important la CERONAV
Pagina a fost generata in 0.4755 secunde