€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Schimbare în topul constructorilor de nave

Ştire online publicată Marţi, 18 Iunie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Coreea de Sud a depășit China pentru prima dată în ultimele trei luni, recâștigând prima poziție pe piața mondială, cu cele mai multe comenzi de construcții navale. În luna mai, șantierele navale sud-coreene, în frunte cu Hyundai Heavy Industries Co., au câștigat comenzi totalizând 640.000 de tone brute compensate, pentru construcția a 16 nave. Acestea reprezintă 60% din comenzile plasate în întreaga lume.


Companiile navale chineze au obținut comenzi pentru construcția a opt nave, totalizând 270.000 tone brute compensate și reprezentând 26% din comenzile globale. Japonia s-a clasat pe locul trei, cu comenzi pentru trei nave, însumând 60.000 tone brute compensate.
„Războiului comercial” dintre SUA și China a afectat transporturile maritime și, ca urmare, comenzile de construcții de nave noi au scăzut cu 38% în primele cinci luni ale anului 2019 față de aceeași perioadă a anului precedent, până la 9,41 milioane de tone brute compensate.


Șantierele din Coreea de Sud s-au concentrat pe construcția navelor de mare tehnicitate, cum sunt LNG-urile, navele de foraj și instalațiile offshore, în timp ce rivalii din China se mulțumesc să construiască vrachiere.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8556 secunde