Sărăcia i-a încuiat pe constănțeni în dormitor

1002
Sărăcia i-a încuiat pe constănțeni în dormitor - indragostitivacanta-1327073870.jpg

Articole de la același autor

Până în urmă cu câțiva ani nu puțini erau constănțenii care preferau să petreacă Valentine’s Day departe de casă. Criza, căci pe ea dau vina cei mai mulți agenți de turism, a făcut ca în 2010 și 2011 pachetele vândute cu această ocazie cuplurilor să fie numărate pe degete. Așa se face că anul acesta o parte dintre ei au renunțat să mai conceapă oferte în acest sens. Așteaptă mai degrabă 8 martie și 1 mai, zile pentru care speră ei ca numărul de cereri să fie ceva mai consistent.

Orice, dar la cerere
Tocmai din cauza faptului că numărul constănțenilor care mai găsesc resurse să plece într-o scurtă vacanță cu persoana iubită în prejma Sfântului Valentin este destul de mic, o agenție de turism locală organizează tot felul de vacanțe, aproape oriunde, pentru orice buget, însă doar la cerere. Așadar, potrivit reprezentantului acesteia, puteți petrece 2 - 3 zile la Paris, unde să participați și la un spectacol al celebrului cabaret Moulin Rouge, ori la Carnavalul de la Rio, ori puteți opta să trăiți noi experiențe în Republica Domi-nicană, Thailanda, Maldive sau de ce nu, în Australia. Totul este personalizat în funcție de pre-ferințe, bani și de numărul zilelor pe care le puteți petrece departe de țară.

Istanbul, Veneția, Viena…
Florin Gemănaru, reprezentantul uneia dintre puținele agenții de turism constănțene care au la vânzare vacanțe de Sfântul Valentin vine cu câteva propuneri, chiar dacă, așa după cum spune, nu se așteaptă la un număr mare de cereri (a vândut până la această oră doar două pachete): "Și anul trecut, și acum doi ani, a fost la fel, puține cereri, dar situația este parcă puțin mai accentuată anul acesta".
"Este o perioadă moartă", așa a rezumat și un alt agent de turism, Mircea Dumitru.
Iată totuși pentru ce pot opta constănțenii: pe 11 februarie, cuplurile ar putea pleca pentru cinci zile la Istanbul, cu 275 de euro de persoană. Transportul cu avionul este inclus, la fel ca și transferurile la/de la hotel.
Veneția este o altă destinație pe care mulți ar considera-o tentantă. Șapte zile, cu plecare pe 12 februarie, costă 359 de euro de persoană. Transportul este asigurat cu autocarul, însă aveți două zile de carnaval - Carnavalul de la Veneția.
Pe de altă parte, constănțenii care vor să-i ofere partenerului o altfel de surpriză de Valentine’s Day pot cumpăra un bilet pen-
tru Balul Johann Strauss de la Viena. Trei zile (două nopți de cazare) costă 399 euro de persoană.
Un City Break ar fi o altă variantă pe care o propun agențiile de turism constănțene. Trei nopți (14 - 17 februarie) la Roma, de exemplu, costă puțin peste 160 de euro/persoană. Este inclus biletul de avion, taxele de aeroport, trei zile nopți de cazare și micul dejun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Economie : Delta Dunării este pe val
Pagina a fost generata in 0.5642 secunde