Șapte pași simpli pentru a aranja florile ca un profesionist

231
Șapte pași simpli pentru a aranja florile ca un profesionist - aranjamentfloral-1621515640.jpg

Articole recomandate

Află cum să aranjezi flori și să creezi un buchet colorat, cu aspect profesional. Folosește aceste tehnici de aranjare a florilor pentru a aranja frumos florile și pentru a le păstra proaspete.

Deși oricine poate aranja o mână de flori într-o vază, ai nevoie de un pic de mai multă gândire și tehnică în arta aranjării florilor. Este nevoie de un pic de planificare și pregătire atentă pentru a crea aranjamente florale frumoase și pentru a te asigura că florile își păstrează culoarea și prospețimea. Acestea fiind spuse, este ușor să înveți cum să aranjezi florile într-o vază și să le faci să arate ca o lucrare a unui profesionist. Odată ce ai învățat elementele de bază, aranjarea florilor poate fi atât distractivă, cât și simplă.

Pasul 1: Alege un design de aranjamente florale

O modalitate de a începe un aranjament este să alegi o schemă de culori înainte de a cumpăra flori. Atunci când mergi să cumperi flori, trebuie să știi să alegi culori care funcționează bine împreună. Schemele monocromatice, care arată varietatea diferitelor nuanțe de aceeași culoare, pot fi izbitoare. Pentru un alt design floral cu impact ridicat, încearcă culori complementare, care se vor scoate reciproc în evidență.

Deși poți fi metodic în ceea ce privește schema de culori, nu există într-adevăr o modalitate de a greși atunci când combini florile. Experții recomandă selectarea florilor pe baza a ceea ce înflorește în prezent în grădină sau a ceea ce poți găsi pe piața locală. Cheia este să fii deschis la minte și să vezi ce te atrage.

Pasul 2: Taie și pregătește florile

După ce ai ajuns acasă cu florile, s-ar putea să fii tentat să începi să faci aranjamente florale imediat. Cu toate acestea, există câțiva pași importanți de făcut pentru a pregăti florile și pentru a le face să dureze mai mult. Mai întâi, îndepărtează frunzele și petalele deteriorate de pe tulpini. Dacă există muguri nedoriți pe aceeași tulpină, taie-i și pe aceștia. Odată ce tulpinile sunt curățate, taie diagonal partea inferioară a tulpinilor. Pune tulpinile tăiate într-o vază sau o găleată de apă (aceasta nu trebuie să fie vasul final).

Pasul 3: Alege o vază

Când selectezi o vază sau alt recipient pentru aranjamente florale, ia în considerare tipul de flori pe care îl utilizezi. Lalelele necesită, de obicei , sprijinul unei vaze drepte, de exemplu, în timp ce ramurile înalte sau florile grele ar putea avea nevoie de un vas ponderat.

Pasul 4: Pregătește vaza

Cea mai importantă tehnică de aranjare a florilor nu implică de fapt florile - este vorba doar de vasul în care le-ai pus. Dacă florile nu au o bază solidă, ele nu vor rămâne pe loc și aranjamentul va sfârși prin a se destrăma. Pentru a te asigura că florile rămân la locul lor, creează o rețea de orificii cu bandă florală peste gura vazei. Introdu tulpinile prin orificiile rețelei pentru a le menține în poziție.

Pasul 5: Creează o bază cu verdeață

Cel mai bun mod de a aranja florile este să începi cu verdeața ca bază. Eucaliptul, iedera și frunzele de ferigă sunt exemple bune. Utilizează tulpinile de verdeață pentru a crea o formă triunghiulară inversată. Acest lucru garantează că dispunerea va avea atât o prezență orizontală, cât și verticală. De asemenea, asigură-te că tăiați tulpinile înainte de a le adăuga în vază.

Pasul 6: Adaugă flori focale

Florile focale sunt de obicei cele mai mari flori sau cele cu o culoare sau textură neobișnuită. Asigură-te că adaugi numere impare pentru un aspect mai natural (nu simetric). Nu așeza florile focale astfel încât acestea să iasă direct pe laturi: vor arăta căzute și grele, mai degrabă decât puternice și pline de viață.

Pasul 7: Adaugă flori de umplutură

Adaugă flori mai mici și elemente texturale în aranjament pentru a umple spațiul din jurul florilor focale. Din nou, nu așeza toate florile de susținere în sus sau în lateral. Te poți gândi la forma aranjamentului ca la o cupolă căreia trebuie să îi completezi toate unghiurile pentru ca aceasta să arate completă. Combină flori mai mici împreună în grupuri de trei sau cinci pentru a crea grupări, similar cu ceea ce se întâmplă în natură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9323 secunde