Șantierele navale sud-coreene intră pe piața construcțiilor eoliene offshore

210
Șantierele navale sud-coreene intră pe piața construcțiilor eoliene offshore - santierelenavalesudcoreeneintrap-1611770979.jpg

Articole de la același autor

Cei trei mari constructori navali din Coreea de Sud - Core Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), Samsung Heavy Industries și Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) - se lansează în industria energiei eoliene offshore, arată publicația „BusinessKorea”.

Recent, DSME a semnat un acord comercial cu Korea Electric Power Corp. pentru a intra pe piața de stații eoliene offshore (OSS).

În septembrie 2020, Hyundai Heavy Industries, o filială a KSOE, încheiase un acord de cooperare comercială cu Korea National Oil Corp pentru a construi sistemul de energie eoliană plutitoare de tip coreean Donghae 1.

La rândul ei, Samsung Heavy Industries a semnat, în octombrie 2020, un acord cu societatea norvegiană de clasificare a navelor DNV GL, pentru a dezvolta în comun tehnologia de proiectare a generatoarelor eoliene plutitoare de capacitate mare.

Samsung Heavy Industries participă și la un studiu de fezabilitate privind dezvoltarea unui sistem eolian de foarte mare capacitate, de 20 MW, proiect acordat de Institutul Coreean de Evaluare și Planificare a Tehnologiei Energetice (KETEP) din cadrul Ministerului Comerțului, Industriei și Energiei. În plus, Samsung Heavy Industries studiază fezabilitatea unui mecanism plutitor pentru o turbină gigant și lucrează la proiectarea conceptuală a acestuia.

Constructorii navali coreeni se străduiesc să câștige comenzi nu numai pentru piese și structuri ale sistemelor eoliene offshore, ci și pentru navele specializate în instalarea turbinelor eoliene. O astfel de navă costă aproximativ 290 de milioane de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6136 secunde