Șansă unică la Constanța - statul își scoate la vânzare vilele, terenurile și hotelurile

2681
1
Șansă unică la Constanța - statul își scoate la vânzare vilele, terenurile și hotelurile - hoteldacia-1326469839.jpg

Articole de la același autor

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vrea să scape de 130 de imobile, din toată țara. Este vorba despre terenuri, apartamente, vile, restaurante sau hoteluri.

În lista primelor imobile pentru care RA-APPS a început procedurile de vânzare și stabilire a prețului de licitație se regăsesc și nouă din județul Constanța. Așadar, se caută un nou proprietar pentru Hotelul și barul Dacia (P+3E), cu teren aferent de aproape 8.000 de metri pătrați și pentru Complexul restaurant Dunărea, cu teren aferent de aproape 7.000 de metri pătrați, ambele din Neptun - Olimp.

Statul vrea să scape și de cele două vile Mărul - A și B, fiecare cu terenuri aferente în jur de 2.000 de metri pătrați, de asemenea din Neptun - Olimp, dar și de un teren de tenis și un teren de minigolf ce se întind pe o suprafață de aproximativ 14.400 metri pătrați.

Nu doar imobile din Neptun - Olimp au devenit o povară pentru stat, ci și din Mamaia. Din această stațiune RA-APPS vrea să scape de Vila Egreta și Vila Cerna. De asemenea, se caută cumpărător și pentru Vila Agigea din Eforie Nord, cu un teren aferent de aproape 7.000 de metri pătrați, dar și pentru pepiniera din Eforie Nord - 8.700 metri pătrați.

VEZI AICI LISTA TUTUROR IMOBILELOR SCOASE LA VÂNZARE

* * *

Printre motivele luării acestei măsuri se numără, potrivit oficialilor, necesitatea reducerii nivelului cheltuielilor publice și a nivelului cheltuielilor de administrare și întreținere, precum și faptul că "interesul general este de a degreva pe cât posibil bugetul statului de anumite cheltuieli, în contextul problemelor actuale de pe piața imobiliară, respectiv reducerea tarifelor de închiriere, coroborată cu impozitarea imobilelor clădiri și terenuri".

Vânzarea tuturor imobilelor se va realiza prin licitație deschisă cu strigare, iar sumele obținute se fac venit la bugetul de stat.

Pentru cei interesați, prețul de pornire a licitației deschise cu strigare nu poate fi mai mic decât prețul de piață determinat prin raport de evaluare, respectiv decât valoarea de inventar a imobilului, dacă această valoare este mai mare decât prețul de piață.

Anunțul de vânzare pentru fiecare imobil în parte urmează să se publice într-un cotidian local și într-un cotidian național și se afișează la sediul RA - APPS și pe pagina de internet a regiei, cu cel mult 30 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile înainte de data desfășurării licitației deschise cu strigare.

Comentează știrea

admirator
14 ianuarie 2012
daca ati inceput,

continuati! Publicati toate anunturile in cauza, la termenele legale!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4611 secunde