Sancțiuni de peste 4 milioane de lei pentru nerespectarea legislației privind casele de marcat

171
Sancțiuni de peste 4 milioane de lei pentru nerespectarea legislației privind casele de marcat - sanctiunicasedemarcat-1557327062.jpg

Articole de la același autor

În perioada 15 martie – 11 aprilie 2019, inspectorii antifraudă fiscală au verificat modul în care 3.339 de firme din toată țară au respectat prevederile legale referitoare la dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic. Au fost identificate abateri și aplicate 450 de avertismente. De asemenea au fost dispuse și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4,12 milioane de lei (amenzi și confiscări). Valoarea totală a celor 686 amenzi dispuse este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite și bunuri au totalizat 322.037 lei. Totodată, s-a dispus suspendarea activității comerciale în 15 locații, din care: în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locații pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal. 


87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor care la data controlului nu achiziționaseră noile case de marcat cu jurnal electronic. 


Este important de știut că, după dispunerea planurilor de remediere, nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic. 


Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua pentru asigurarea respectării obligațiilor legale privind dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9495 secunde