€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

S-a schimbat Rabla pentru Electrocasnice. Se pot lua vouchere și pentru televizoare și mașini de spălat

Ştire online publicată Joi, 23 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, față de cele trei de anul trecut. Așadar, românii vor putea lua vouchere și pentru televizoare sau mașini de spălat vase. Iar fondurile pentru acest program s-au dublat în 2019, la 40 de milioane de lei, ca urmare a cererii foarte mari.


În programul Rabla pentru electrocasnice 2018 erau incluse frigiderele, mașinile de spălat rufe și aparate de aer condiționat. Potrivit autorităților, în numai trei zile, cele 20 de milioane de lei au fost consumate de români.


Noutatea programului de anul acesta o reprezintă televizoarele și mașinile de spălat vase. A anunțat astăzi ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, că în cazul mașinilor de spălat vase se poate da la schimb orice produs inclus în programul Rabla pentru electrocasnice.


Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Poate o să vă întrebați de ce mașini de spălat vase. Pentru că în primul rând consumul de apă trebuie să fie cât mai mic în propria noastră casă”.


Cornel Brezuică, președintele AFM: „În 2019 ne-am grăbit, programul începe în luna mai, mult mai devreme decât anul trecut, ceea ce înseamă că toți cetățenii vor beneficia de banii pe care i-am alocat prin bugetul Fondului pentru Mediu”.


Voucherele pentru televizoare au valori de 200 și 400 de lei, iar cele pentru mașini de spălat vase 300 și 400 de lei.


În cazul mașinilor de spălat rufe sumele acordate sunt 200 și 300 de lei, pentru aparatele de aer condiționat 400 de lei, iar pentru frigidere 300 și 400 de lei. Prețurile diferă în funcție de performanța produselor.


Cei care își doresc să își cumpere electrocasnice prin acest program trebuie să completeze un formular pe site-ul Agenției Fondului pentru Mediu. Apoi, cu voucherul primit pot merge la magazine. În cazul produselor mari, multe companii merg la domiciliul clienților pentru a ridica aparatele vechi. Acestea din urmă vor merge la reciclat.


În general, la un frigider dacă îl ducem pe o bandă în flux continuu se pot face 40 de frigidere într-o oră. 40 pe o instalație mică. La 40 pe oră este destul de mult, pentru că în 24 de ore sunt 800 de frigidere.


Prin programul Rabla pentru electrocasnice 2018 au fost achiziționate 12.900 de echipamente electrice și electronice. Asta înseamnă că tot atâtea echipamente au fost casate.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8099 secunde