S-a redus numărul cazurilor de jaf armat și piraterie pe mare

177
S-a redus numărul cazurilor de jaf armat și piraterie pe mare - saredusnumarulcazurilordejafarma-1563710725.jpg

Articole de la același autor

În primul semestru al anului 2019, pe mările și oceanele lumii au avut loc 28 de atacuri asupra navelor, din care trei eșuate, a anunțat ReCAAP Information Sharing Centre. În 26 de cazuri a fost vorba de jaf armat împotriva navelor, iar în două cazuri, de piraterie. Față de aceeași perioadă din 2018, s-a înregistrat o scădere cu 32% a numărului incidentelor raportate. Acesta este cel mai mic număr de incidente din ultimii 13 ani (2007-2019).

În incidentele din acest an, nu a existat niciun furt de încărcătură de pe tancurile petroliere. Pe de altă parte, s-a înregistrat o scădere a numărului de incidente în porturile și zonele de ancoraj din Bangladesh, Indonezia, Vietnam și Marea Chinei de Sud.

În câteva cazuri, jefuitorii navelor au fost arestați, iar bunurile furate au fost recuperate. Cei nouă marinari răpiți de pirați pe data de 18 iunie 2019 au fost eliberați.

S-a înregistrat o creștere a numărului de incidente din strâmtoarea Singapore, de la cinci cazuri, în perioada ianuarie - iunie 2018, la opt cazuri în același interval de timp din 2019. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6393 secunde