S-a aprobat un nou împrumut pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene

65

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

"Guvernul României a aprobat astăzi un împrumut în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăți către beneficiari", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăți către beneficiarii de finanțări contractate prin intermediul a cinci programe: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operațional Sectorial Mediu, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, Programul Operațional Regional, respectiv Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative.

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanțate prin intermediul Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de 450 milioane de lei. Totodată, pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programul Operațional Sectorial Mediu a fost alocată suma de 350 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor eligibile prezentate de beneficiarii Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice - aproximativ 270 milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4132 secunde